Chcete žít zdravě? Nemusíte nutně jenom kupovat různé doplňky stravy, pomocí kterých dodáte do těla vitamíny a minerály. K zajištění všeho, co vaše tělo potřebujete, můžete využít i takzvané superpotraviny.

Jedinečné látky, které jsou nejenom bohaté na obsah prospěšných látek, ale jsou také velmi dobrými antioxidanty. Které do svého jídelníčku zařadit? Podívejte se s námi.

Borůvky

Znáte toto ovoce? A chodíte na něho pravidelně do lesa? Pokud ano, nyní ho budete sbírat ještě více. Jedná se totiž o známou superpotravinu, kterou doporučíme. Borůvky dnes můžete nejenom nasbírat v lese, nebo pořídit v obchodě v čerstvém stavu. Můžete je také pořídit jako sušené. A možnosti jejich využití? Různorodé. Zkuste třeba:

  • Připravit nepečený dezert
  • Přidat borůvky k müsli
  • Přípravu ovocného koktejlu

Brusinky

Znáte je jenom jako nezbytný doplněk známého tuzemského jídla, kterým je svíčková? Potom je nejvyšší čas se s nimi seznámit více. Jsou velmi silným antioxidantem, a tak je musíme také zařadit mezi superpotravinu. Pravidelná konzumace dokáže nejenom dobře pročistit váš organismus, ale pomůže třeba také s eliminací problémů v rámci močového ústrojí. Takto jedinečné jsou tyto na první pohled malé bobule.

Acaí

Před několika lety velký boom, který stále trvá. Jak proto, že acaí zaujme svou zajímavou chutí, tak hlavně tím, co všechno obsahuje. I tento plod palmy řadíme mezi superpotravinu. Ovoce vypadá velmi podobně, jako borůvky, a zaujme svou nasládlou chutí. To otevírá bohaté možnosti využití. My doporučíme začít s konzumací hned ráno a přidávat toto ovoce do vaší snídaně.

Chia semínka

Nejenom známá superpotravina dneška, ale i nezbytnou součást východní medicíny. To jasně potvrzuje, že chia semínka jsou pro lidský organismus naprosto nezbytná a jsou zdraví prospěšná. Kromě antioxidačních vlastností dokážou eliminovat fyzický a psychický stres, stejně jako jsou velmi dobrým zdrojem vlákniny, nebo také omega 3 mastných kyselin.