Doctor Tablets Disease Bless You Pills Medicine

Přelstít pálení žáhy lze různými způsoby, ale sami musíte vyzkoušet, co bude fungovat zrovna na vás. Přinášíme vám tipy, jak postupovat, když vás pálí žáha. Není to jen o potravinách, které konzumujete, což je zřejmě překvapující.

Zde jsou věci, které je potřeba změnit nebo udělat, aby vás žáha přestala zlobit..starým známým trikem je rozpustit lžičku jedlé sody ve sklenici vody. Na nekomplikované pálení žáhy vám může lékař předepsat antacida nebo inhibitory protonové pumpy.

My se však podíváme na další možné přírodní způsoby:

  • Aloe Vera na podrážděný žaludek a jícen zkuste vypít ½ šálku šťávy z Aloe Vera chladnější nebo pokojové teploty. Pijte před jídlem.
  • Žvýkačka – stimuluje slinné žlázy a rozředí kyseliny, žvýkejte 30 minut po jídle žvýkačku bez cukru
  • Snězte banán nebo jablko – plátek jablka snězte pár hodin před spaním a v průběhu dne jezte banány
  • Pijte zázvorový čaj asi 20 min. před jídlem
  • Hořčice má alkalizační vlastnosti – snězte jednu lžičku kvalitní žluté hořčice
  • Po každém jídle snězte 3 – 4 mandle
  • ½ – 1 hodinu před spaním vypijte heřmánkový čaj (1 lžička sušených heřmánkových květů se přelije vroucí vodou do 1 šálku, můžete přidat med i citrón)
  • Při refluxu se doporučuje smíchat 3 lžičky surového nefiltrovaného jablečného octa ve 2 dl čerstvé vody před jídlem nebo spánkem

Další nápravná opatření

Změňte šatník

Možná se vám to zdá absurdní, ale těsné džíny v pase mohou k pálení žáhy rovněž přispět. Zbavte se oblečení, které je vám malé.

Nastavte postel do zvýšené polohy

Zvedněte podhlavník postele tak, aby vaše hlava a hrudník byly výše, než vaše nohy. Nejsou k tomu zrovna ideální polštáře, ovšem ne každá postel disponuje zdvihnutím podhlavní části.

Cvičení

Pokud chodíte cvičit, počkejte s ním alespoň dvě hodiny po jídle. Pokud začnete s cvičením dříve, může vás začít pálit žáha. Jestliže trpíte nadváhou a zhubnete, zmírní se i projevy pálení žáhy.

Odpočinek před samotným spaním

Vykonejte něco, co vás příjemně uvolní. Může to být jemný strečink, meditace, několik hlubokých nádechů..

Nepijte před spaním žádný alkohol, ten je kolikrát spouštěčem nočního pálení žáhy. Také spát na levé straně je lepší.

Přestaňte kouřit

Nikotin je jedna z hlavních složek obsažená v cigaretovém kouři. Oslabuje sval, který řídí otevírání mezi jícnem a žaludkem.

Při pálení žáhy si můžete zapsat, co jste jedli nebo vykonávali – možná tak snáze přijdete na to, co jí vyvolává právě u vás.