Pocení je přirozený proces v těle, jehož prostřednictvím se uvolňují toxiny. Pokud se však člověk potí nadměrně, může se jednat i o poruchu, proto není ostuda zajít s tímto problémem k lékaři.

My si dnes povíme o způsobech, jak nadměrné pocení zmírnit přírodní cestou. Důvodů, proč dochází ke zvýšené tvorbě potu je mnoho, např. nadváha, hormonální výkyvy – těhotenství, menopauza, úzkostná porucha, deprese, cukrovka, srdeční nebo plicní nemoci, hypertyreóza, DNA, Parkinsonova choroba, pásový opar, atd.

Samotné pocení se pak projevuje takto:

  • Mokré vlhké dlaně a plosky, ale i oblečení
  • Zabarvení postižené oblasti
  • Macerace kůže
  • Zápach
  • Praskání a odlupování kůže

Odstraňte pocení přirozenou cestou:

Ocet

Dvě čajové lžičky bílého octa smíchejte s jednou čajovou lžičkou jablečného octa a užívejte na lačný žaludek půl hodiny před jídlem nebo naopak po jídle. Doporučené dávkování: 3 krát denně.

Rajčatová šťáva

Každý den vypijte sklenici rajčatové šťávy vyrobené doma. Jezte také hrozny. Antioxidanty vyrovnávají teplotu těla.

Šalvějový čaj

Šalvěj je bohatá na hořčík a vitamín B, což omezuje činnost potních žláz, hlavně v podpaží. Podobné účinky vlastní i zelený čaj.

Plátky brambor

Nařežte plátky brambor a třete si jimi oblast podpaží, je to jednoduchý a účinný lék.

Vilín

Tato bylina má stahující vlastnosti a jemně vysušuje. Pokud neseženete antiperspirant, připravte si čaj.

Kukuřičný škrob a soda

Směs kukuřičného škrobu a jedlé sody nechte působit v podpaží půl hodiny, poté opláchněte. Podpaží můžete také otírat tea tree olejem.

Sůl a limetka

Potí se vám ruce? Smíchejte lžíci soli a limetkovou šťávu. Masírujte si s tím ruce, zpomaluje to činnost potních žláz stejně jako čaj z tříslovin.