První a nejdůležitější radou, pokud chcete docílit rychlejšího růstu vlasů, je dodržovat pestrou stravu s dostatečným množstvím bílkovin a vitaminů, které jsou pro vlasy nejdůležitější – vitamin B a vitamin C. Dalším pomocníkem mohou být domácí kůry a ošetření, které vám také pomohou s růstem hřívy. Vyzkoušejte následující tipy:

Kartáčování

Kartáčování vlasů stimuluje tok krve do pokožky hlavy a rozděluje rovnoměrněji živiny ve vlasech. Jemné kartáčování vlasů dvakrát denně po dobu alespoň dvou minut stimuluje krevní oběh v pokožce hlavy a šíří přírodní oleje rovnoměrně po vlasech.

Masáže

Pravidelná masáž hlavy a ošetření horkým olejem jedou týdně dělá divy, nejen když chcete navrátit vlasům původní hebkost a lesk, ale také na podporu rychlejšího růstu. Masáž pokožky hlavy stimuluje vlasové folikuly a pomáhá opětovnému růstu vlasů.

Kruhovým pohybem pravidelně masírujte pokožku. Jednou týdně také dopřejte vlasům ošetření pomocí vlasových olejů.

Za nejlepší je považován ricinový olej, ale protože je velmi těžký, je lepší ho smíchat s dalším, například kokosovým, pro vyšší lesk a jemnost.

Chcete-li masku pro růst vlasů, oba oleje smíchejte v misce v podílu 1:1. Lehce zahřejte a naneste na celou délku od kořínků až po konečky. Učešte vlasy pomocí hřebenu se širokými zuby, aby se olej mohl dostat na všechna místa. Poté jemně masírujte konečky prstů vlasovou pokožku po dobu 5-10 minut. Vlasy zapleťte a přikryjte je na hodinu či dvě koupací čepicí či igelitem. Poté umyjte šamponem jako obvykle. Pokud máte vlasy hodně prořídlé, je dobré nechat masku působit přes noc.

Mytí

Předtím, než vyjdete ze sprchy, opláchněte vlasy studenou vodou. Ta pomůže uzavřít vlasové kutikuly a zabránit tak následným ztrátám vlhkosti a poškození teplem. Pokud při mytí používáte příliš horkou vodu, může to být jeden z důvodů, že vaše vlasy jsou slabé a bez života.