Jezdíte rádi na kole a staré již dosluhuje? Cyklistika vás uchvátila a nadešel čas si pořídit nové kolo? Potřebujete zvýšit fyzickou kondici nebo se zbavit nadbytečných kilogramů? Cyklistika se těší u Čechů obrovské oblibě, která nijak neklesá. Kromě udržení štíhlé postavy, jízdou na kole se vám zlepší funkce srdce a snížíte riziko kardiovaskulárních onemocnění na minimum.

Výhody jízdy na kole

Kromě zdravotních přínosů, kterých je nespočet, můžete na kolo vyrazit sami, s partnerem nebo s celou rodinou. Cyklostezky, které u nás rekordním tempem přibývají lákají k rodinným vyjížďkám nebo k romantickým výletům ve dvou. Lesních cest nebo strmé sjezdy jsou připravené pro odvážnější cyklisty, kteří chtějí při jízdě zažít nějaký adrenalin. Od typu povrchu se také odvíjí, typ kola, který je různým druhům jízdy přizpůsobený. V oblibě jsou horská kola, zejména pro svou všestrannost. Pokud jste se rozhodli ke koupi horského kola a zlepšit svůj životní styl, čeká vás výběr mezi kolem s pevným rámem nebo celoodpružené.

Na jakém povrchu budete nejčastěji jezdit?

Na cyklostezky, silnice, štěrkové povrchy vám postačí kolo s pevným rámem nebo odpruženou přední částí. Pro náročnější terén vybírejte kolo celoodpružené, které vám jízdu značně usnadní. Díky flexibilnosti celoodpružené kolo přesně kopíruje i náročný terén, což vám ulehčí ovládání kola a vaše klouby a záda se tolik nenamáhají. Ačkoliv má celoodpružené kolo vyšší hmotnost, dohání svými specifickými vlastnostmi, že si vyšší hmotnosti ani nevšimnete.

MTB kola můžete použít do jakéhokoliv terénu, ať už jste žena, muž nebo dítě. Pokud si přece nejste jisti, zda vyberete své nové kolo správně, mrkněte na webové stránky koloshop.cz, kde objevíte nejen obrovský výběr kol, ale také zkušené pracovníky, kteří vám s výběrem ochotně pomohou.