Krásné, dlouhé a zdravé řasy dělají vaše oči přitažlivější. Ale ne všichni jsou obdařeni hustými řasami. Chcete-li získat krásné řasy, je nezbytná zdravá strava, ale také můžete vyzkoušet vnější výživu. Zde jsou některé přírodní tipy.

Před spaním se nezapomínejte odlíčit

Pro správný růst řas je velmi důležité každodenní odstranění makeu-upu. Ten totiž obsahuje chemikálie, které mohou růst řas zastavit. Takže se před spaním vždy ujistěte, že jste odstranily všechny zbytky řasenky. Při odličování buďte jemní, abyste řasy nepoškodili. Použijte malé množství olivového oleje, který odstraní i ten nejodolnější make-up, ale také vyživí a zregeneruje řasy.

Vazelína

Nanesení čisté vazelíny na řasy každý večer může urychlit jejich růst a posílit je. Jedná se o nejlevnější způsob, jak získat krásné řasy. Stačí nanést vazelínu na řasy a nechat působit přes noc.

Zelený čaj

Ponořte jeden sáček neslazeného organického zeleného čaje do horké vody, nechte 10 minut louhovat a poté nechte čaj vychladnout. Namáčejte vatový tampon do výluhu a aplikujte na řasy (nechte zavřené oči). Nechte působit, jak nejdéle můžete a poté opláchněte studenou vodou. Zelený čaj podpoří růst vašich řas i jejich zdraví. 1 polévková lžíce zeleného čaje smíchaná se 2 lžícemi olivového oleje má stejný účinek.

Olej

Ricinový či olivový olej jsou pro růst řas skvělé. Naneste olej na řasy a nechte působit přes noc. Olej také můžete nalít do staré vymyté tuby z řasenky a pomocí kartáčku každý večer na řasy aplikovat. Druhý den ráno nezapomeňte olej odstranit.

Masáže očí

Masáž očních víček podporuje krevní oběh, což má vliv na růst, ale také sílu a zdraví řas. Masírujte tedy víčka každý den přibližně 10 minut pro delší a silnější řasy.

Vitamin E

Doplňování vitaminu E může kromě řas podpořit také růst vlasů a zklidnit podrážděnou vlasovou pokožku. Vitamin E vaše řasy posílí a zabrání jejich poškození. Pomocí štětečku či staré řasenky jej aplikujte přímo na řasy. Tablety tohoto vitaminu jsou na trhu také snadno dostupné.

Aloe vera gel

Gel z aloe vera je dalším z jednoduchých způsobů, jak získat delší a hustší řasy. Do aloe vera gelu přidejte 2 kapky jojobového oleje a rozmíchejte. Naneste na řasy a nechte působit tak dlouho, jak to jen půjde.

Namísto komerčních produktů pro růst řas můžete vyzkoušet výše uvedené prostředky a získat tak hustší a zdravější řasy přírodní cestou.