Ricinový olej může s vaší pokožkou a vlasy vykouzlit doslova zázraky. Kromě antibakteriálních a antimykotických vlastností má tento olej velké množství životně důležitých živin, jako je vitamin E, či minerální látky a bílkoviny, které jsou mimo jiné nezbytné pro zdravé vlasy i pleť. Ricinový olej pomáhá s léčbou některých kožních onemocnění, jako jsou ekzémy a lupenka. Také udržuje pokožku hydratovanou a bez zbytečných vrásek.

Vypadávání vlasů: Ricinový olej je dobře známý pro svou schopnost léčit vypadávání vlasů. Naneste extra panenský ricinový olej na pokožku hlavy a jemně masírujte. Nechte působit půl hodiny a pak umyjte jemným šamponem.

Stimuluje růst vlasů: Ricinový olej podporuje růst vlasů. Vzhledem k tomu, že je velmi hustý a těžký, smíchejte jej v poměru 1:1 s olejem kokosovým, mírně zahřejte a aplikujte na vlasy. Zafixujte igelitem a ručníkem a nechte působit přes noc, pro co nejefektivnější výsledek. Druhý den umyjte šamponem.

Zdraví vlasové pokožky: Chcete-li vyživit a regenerovat pokožku hlavy, je důležité ji často masírovat. Jednoduše namočte prsty v misce s teplým ricinovým olejem a vmasírujte jej do pokožky hlavy. Masáž předchází bakteriálním i houbovým infekcím a také lupům.

Poškozené vlasy: Vysoký obsah vitaminu E v ricinovém oleji je vynikající pro hydrataci suchých a lámavých vlasů. Používejte jej jednou týdně místo masky pro zlepšení kvality vaší hřívy.

Roztřepené konečky: Naneste pár kapek ricinového oleje pouze na konečky vlasů, pro dodání lesku, hebkosti a proti třepení.

Proti stárnutí: Ricinový olej pomáhá v prevenci a léčbě vrásek a jemných linek. Naneste velmi tenkou vrstvu organického ricinového oleje na celý obličej a pomalými pohyby masírujte tak, aby se dostal hluboko do pórů. Soustřeďte se především na problémové partie, jako je čelo a oblast kolem očí. Nechte působit několik minut a opláchněte.

Přírodní kondicionér: Přidejte kapku ricinového oleje do svého vlasového kondicionéru, který naneste na dolní polovinu délek vlasů. Nechte působit asi 15 minut a důkladně opláchněte.

Lesklé rty: Naneste malé množství ricinového oleje pro hydrataci a lesk vašich rtů.

Hustší řasy a obočí: Vypěstujte si opět husté obočí či delší řasy. Použijte vatový tampon a s jeho pomocí aplikujte extra panenský ricinový olej na řasy i obočí. Nechte působit přes noc, opakujte každý den a brzy pocítíte výsledky.

Bělení jizev: Zbavte se jizev a stařeckých skvrn přirozeně pomocí 100% čistého ricinového oleje. Pokud jej budete pravidelně nanášet na postižená místa, olej prosákne do tkáně, obnoví ji a tak vám pomůže k mladistvější pleti.

Hebké ruce: Ricinový olej lze použít také k masáži rukou jako prevenci proti vráskám. Pro viditelnější výsledky jej můžete nanést večer a nechat působit celou noc pro hebčí a krásnější ruce.

Olej na nehty: Použijte ricinový olej na nehty a kůžičku každý večer před spaním. Změkčí vaši kůži a zabrání popraskání nehtů.

Strie a celulitida: Každý den provádějte masáž problematických partií po několik minut. Poté opláchněte teplou vodou.

Popraskané paty: Změkčete své paty tím, že na ně nanesete dostatečné množství oleje, nohy schováte do ponožek a necháte působit hodinu či přes celou noc.