feng shui creative and destructive cycles diagram

Nastávají podzimní dny, brzy už nás čekají plískanice a dlouhé chladné večery, lidé se většinou cítí unavení a bez nálady. Kde nejlépe dobít „baterky“než ve svém domově? Zkuste pár triků nejen podle japonské filozofie Feng Shui, která váš byt naplní pozitivní energií.

Pravidla Feng Shui

  1. Stanovte si cíl. Váš cíl je mít harmonický a pozitivní energií nabitý domov. Takový místo vám pomůže od špatné nálady. Nepořádek a chaos akorát prohloubí vaši depresi. Už toto pozitivní rozhodnutí dokáže ve vaší hlavě nastavit proces spouštění energií.
  2. Úklid bytu. Uklizený byt je základním kamenem. Proveďte rychlé vysátí nebo vytření podlahy. Pokud vytíráte, je dobré přidat do vody místo saponátu citrónovou šťávu. Tímto procesem spustíte proces uvolňování energie
  3. Utřete prach. Utíráním prachu si vytvoříte více mentální jasnosti a soustředěnosti, nastimulujete základní energie. Použijte nejlépe ekologicky šetrnou látku s mikrovlákny.
  4. Naklepejte polštáře, vyklepejte deky, přehozy na sedačkách, postelích a gaučích. Tím uvolníte energii v tomto nábytku, sedačka se obrazně „nadechne,“ hezky upravené polštáře lákají k posezení a dotváří pozitivní vzhled vašeho bytu.
  5. Provoňte prostor bylinnou vůni. Na pálení můžete použít vonnou tyčinku, aromalampu s éterickým olejem nebo přímo sušenou bylinku. Je na vás,která vůně je vám příjemná, na pročištění vzduchu je nejlepší rozmarýn, šalvěj, nebo citrónová vůně.
  6. Zatleskejte v rozích pokoje. Feng Shui tvrdí, že proudění energie ve vašem bytě uvolníme tleskáním rukama v rozích jednotlivých pokojů. Tak proč to nezkusit?

 

Výzdoba

Většina z nás podzim vnímá jako nevlídné roční období. Zkusme změnit úhel pohledu. Podzim vymaluje přírodu rozmanitými barvami, ozdobí ji šípky, trnkami, krásně barevným listím. Vezměte si větvičku šípku, pár listů do bytu, naplní ji energií z přírody.
Vnímejte podzim tak, že nám dává příležitost k rychlým procházkám, ale i k tomu, abychom více pobývali ve svém útočišti, přemýšleli a rozjímali, trávili příjemné chvíle s knihou či u hezkého filmu, se svými blízkými.

Zútulněte svůj byt

Byt zútulní a provoní svíčky. Nakupte si nejrůznější stojánky na svíčky nebo lampičky, rozmístěte je po bytě, uvidíte, jak příjemnou atmosféru vytvoříte. Uklizený byt, ve kterém proudí energie, hezké přírodní dekorace a hořící svíčka vás naladí natolik pozitivně, že budete vnímat podzim úplně jinak a dokážete tak zvládnout mnohem lépe podzimní deprese.

Pokud se jich budete držet těchto pravidel, váš domov může být energeticky pozitivní, čistý a spokojený po celý rok.