My všichni cítíme ten rozdíl mezi tím, když den začne dobře a když den začne špatně. Někdy vyskočíte z postele jako rybička, ptáčci venku zpívají, sluníčko svítí a nic, skutečně nic vám nemůže zkazit skvělou náladu! Ale zároveň všichni známe to špatné ráno. Vstanete levou nohou, přerazíte se o psí hračku jen po cestě do koupelny, nevíte, co na sebe a to jste ještě ani neotevřeli e-mail. I navzdory tomu, že každý den nemusí být růžový a protkaný pozitivními událostmi, vy si můžete udržet skvělou náladu.

Udělejte něco pro to, aby váš den nepokračoval tak tragicky jako začal. Máme pro vás hned 10 jednoduchých kroků!

Jedno přísloví tvrdí, že „jedna pozitivní myšlenka v dopoledních hodinách může změnit celý den“. A odborníci s tím souhlasí. Nebudete se tedy i vy cítit lépe, pokud svůj den začnete s pozitivním nábojem namísto toho, že to bude jeden velký a narůstající chaos?

Nejlepší věc na pozitivním ránu je to, že jste celý den plní energie, kreativity a rychlých řešení nastalých situací. Kdo by to tak nechtěl pořád… Proto pro vás máme návod, jak na to!

Hlavně klid

Když vám TOTO někdo řekne při hádce, asi můžete vyletět z kůže, ale tohle snad není ten případ. Místo toho, abyste se hned ráno přilepili k obrazovce počítače a e-mailům, zůstaňte chvilku ležet v posteli a urovnejte si myšlenky. Bez všech rušivých elementů v podobě zpráv od nařízených a kolegů. Prostě si jen uvědomte, že i přes všechny deadliny, nařízení a pravidla se svět kvůli žádné pracovní záležitosti nezboří.

Meditujte

Tak to bychom měli. Ale ještě, než se vaše nohy dotknou země, zapojte svou mysl a srdce. Vytyčte si tři věci, za které jste ve svém životě vděční. Věřte nám, že vás tyto myšlenky budou inspirovat po zbytek vašeho dne.

Vypijte velkou sklenici vody

Pitná voda je ráno na lačný žaludek tím nejlepším, co můžete udělat. Váš den bude hned čistší a svěžejší. Voda totiž čistí tělo a pomáhá mu vstřebávat živiny ze snídaně

Nadýchejte se čerstvého vzduchu

Pak vezměte tlustější svetr a vylezte na verandu nebo alespoň vystrčte hlavu z okna. Cítíte ten čerstvý sluneční žár? Jak hladí vaše tváře? Zhluboka vdechněte všechen ten ranní vzduch a uvědomte si ten nový začátek.  Je tu nový den!

Zeptejte se sami sebe, kdo jste

Lidi se na to většinou snaží docela úspěšně zapomenout, ale opomíjejí přínos toho si to uvědomit. Identifikujte, co se děje ve vašem srdci a jak s tím koresponduje mysl. Bolí vás něco? Jste nervózní? Napjatí? Veselí? Věřte, že každá emoce je v pořádku. Stačí si ji uvědomit a přiznat.

Dejte si řádnou snídani

Stačí dát dohromady jednoduché a výživné jídlo, které vás udrží v dobré kondici až do oběda. Dejte si ovoce, ovesné vločky, müsly a jogurt, nebo si ráno trochu zahřešte sladkým. Do večera to spálíte.

Dejte si trochu TLC

Ať už je vám sympatická jóga, běh nebo strečink, buďte stále v pohybu! Cvičení hned po ránu je jedna z nejlepších věcí, které můžete pro svůj organismus udělat. Pohyb vyplavuje endorfiny a ty se vám zejména při pracovně náročnějších úkolech budou hodit.

Připomeňte si svoje kvality

Pokud chcete, aby se vám děly dobré věci, musíte přemýšlet pozitivně. Jinými slovy – připomeňte si, že na to máte! Jste dost talentovaní, krásní i schopní. Jakmile si tohle přiznáte, naplánujte si ty nejdůležitější pracovní úkoly dne.

Dejte si na čas

Spěch nás snadno dokáže vykolejit. Myslíte si, že vám 10 minut stačí na přípravu do práce? Pak jdete do práce nenastříkaní deodorantem, s jedním okem nenamalovaným a bez peněženky. Není lepší být v klidu? Dát si na všechno dostatek času? Přivstaňte si a odříkejte si v klidu před zrcadlem svoji ranní mantru, a pak vypijte dobrou kávu.

A na závěr? Za všech okolností se usmívejte!