Koronavirová krize ukázala, jaké nebezpečí dokáží představovat pro společnost viry. Každý virus je něčím specifický a je třeba udělat vše proto, aby nedošlo k jeho šíření. Toho lze dosáhnout jedině tak, že se budeme chovat příkladně a uděláme maximum, abychom nebyli nakaženi nebo virus dále nešířili. Ne u každého se ovšem COVID 19 nějak projeví, mnoho lidí je bezpříznakových nebo nemoc prodělali, aniž by o tom věděli. Buďte zodpovědní a nechte se na infekci COVID 19 vyšetřit.

Pokud je vaším cílem testování covid Brno, navštivte odběrové centrum Cytogenetická laboratoř Brno, které najdete ve dvorním traktu ulice Veveří 39. Toto zařízení je součástí systému laboratoří Státního zdravotnického ústavu. Výsledky vyšetření budete mít k dispozici 12 hodin od odběru.

Jak se na odběr připravit a co byste měli vědět?

Pro vyšetření se registrujte na tomto formuláři nebo telefonicky na čísle 776 329 064 od 8 do 14 hodin. Vyšetření je i pro samoplátce, ty mohou vyšetření uhradit pouze v hotovosti. Na vyšetření se dostavte bez doprovodu, samozřejmostí je nasazená rouška a 2 metrové rozestupy. Celé vaše vyšetření je možné nahrát na DVD nebo flash disk. Jestliže trpíte respiračním onemocněním, je potřeba se objednat na jiný termín. Na termín vyšetření se dostavte vždy přesně. Vyšetření se dělá metodou PCR, tedy polymerázové řetězové reakce. Při této metodě se vzorek odebere ze zadní části nosní dutiny. Pokud dojde k pozitivnímu nálezu, jde o nález virové RNA v daném odebraném vzorku. Test může zachytit i mrtvé nebo rozpadlé viry. Pozitivní nález může být tedy i u osoby, která nemá příznaky nemoci, v takovém případě jde o onemocnění bez klinických příznaků nebo o pozůstatek nemoci, která byla prodělána. Pokud je přítomná i infekce, je způsobena právě virem. Když je výsledek negativní, tak nemá daná osoba v nosní dutině virus a minimálně 48 hodin od provedení testu nebude infekční. Test covid Brno je tu pro všechny. Buďte zodpovědní a nechte se vyšetřit, získáte tak jistotu, jestli nejste nemocní nebo jestli jste v nejbližší době nemoc neprodělali.