Mnoho lidí se usmívá jednoduše proto, že je to reakce na věci, které vám přinášejí radost. Ovšem i vědomý úsměv je pro život velmi pozitivní.

Nespočet vědeckých studií potvrdilo, že zářivě krásný úsměv je obecně považován za přitažlivý pro ostatní kolem nás. Jiné studie objasnily, jak akt úsměvu může zvýšit vaši náladu a náladu lidí kolem vás.

Bylo zjištěno silné spojení mezi dobrým zdravím, dlouhověkostí a úsměvem. Nejdůležitější je, že studie ukázaly, že pouze akt úsměvu (vytváření fyzických tvarů a pohybů obličeje), ať už je výsledkem skutečné radosti nebo aktu, může mít krátkodobé i dlouhodobé přínosy pro zdraví a pohodu lidí.

Úsměv nás dělá přitažlivějšími

Jsme přirozeně přitahováni k lidem, kteří se usmívají. S aktem úsměvu je spojen skutečný faktor fyzické přitažlivosti. Není divu, že přísné nebo negativní výrazy obličeje, jako jsou mračení, zamračení a grimasy, ve skutečnosti fungují opačným způsobem a lidi odpuzují. Místo toho použijte přitažlivost svého úsměvu k tomu, abyste byli přitažlivější.

Pokud vás trápí zažloutlé zuby nebo nevzhledné skvrny, vyzkoušejte šetrné bělení zubů a do měsíce bude váš úsměv zářit.

Usmívání zmírňuje stres

Stres může proniknout celou naší bytostí a může se skutečně projevit v našich tvářích. Úsměv nejen pomáhá zabránit nám vypadat unaveně a opotřebovaně, ale může skutečně pomoci snížit stres.

Věřte tomu nebo ne, úsměv může snížit stres, i když nemáte pocit, že se usmíváte, nebo dokonce nevíte, že se usmíváte! Když jste ve stresu, udělejte si čas na úsměv.

S úsměvem jde všechno lépe

Studie ukázaly, že s úsměvem uvolňují endorfiny, přírodní léky proti bolesti a serotonin. Společně tyto tři neurotransmitery způsobují, že se cítíme dobře po těle i duši. Tyto přírodní chemikálie nejen zlepšují vaši náladu, ale také uvolňují vaše tělo a snižují fyzickou bolest. Úsměv je přírodní droga.