Rajčata patří k nejoblíbenějším druhům zeleniny. Mají mnoho odrůd a ještě více možností využití. Rajčata jsou velmi nenáročná na pěstování.

Vypěstujte si vlastní rajčata klidně i doma

Pokud si budete chtít dopřát vlastnoručně vypěstovaná rajčata, nemusíte si kvůli tomu nutně pořizovat zahradu. Speciálním odrůdám rajčat postačí i balkon. Jedná se zejména o malá cherry rajčata, která jsou oblíbená zejména u dětí. Rajčata obsahují velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Ať už si vyberete rajče v jakékoliv podobě, vždy máte jistotu, že děláte něco pro své zdraví. Nemusíte se bát ani rajčat, která jsou zpracovaná. Navíc, připravit si doma rajčatovou omáčku, kterou můžete využít při vaření, nebo rajčatovou šťávu, která vás příjemně osvěží, není žádný problém. Stačí mít jen dostatek rajčat. Jestliže však patříte k těm, kteří nemají to štěstí, aby si mohli vlastnoručně rajčata vypěstovat, pak se při nákupu zaměřte na rajčata, která, pokud nepochází z lokální produkce, jsou dovážena ze Středozemí. Tato rajčata vynikají plnou chutí.

Rajčata plná slunce

Pokud máte možnost, pak ochutnejte zejména drcená rajčata bag in box, která jsou ideální zejména pro využití ve stravovacích zařízeních. Toto velké, 10 kg balení obsahuje drcené kousky rajčat s rajčatovou šťávou bez zbytečných přídatných látek. Jsou nezbytností zejména pro přípravu rajčatové polévky nebo omáčky, své využití najdou také jako základ na pizzu. Stejně tak můžete využít také polpa di pomodoro, což jsou krájená rajčata. Ty jsou vhodná především jako základ do tradiční omáčky na špagety. Díky praktickému balení v plechovce jsou určeny k dlouhodobému uchování. Pokud ve vás právě konzervované balení nevyvolává zrovna největší důvěru, pak jsou vaše obavy zbytečné. Ať už si vyberete rajčata čerstvá, nebo zpracovaná, vždy se jedná o stejně kvalitní plody. Tato rajčata jsou sterilovaná ve vlastní šťávě, oloupaná, nakrájená a připravena k použití. Vyzkoušejte je a zjistíte, že jsou dokonce chutnější, než některá čerstvá rajčata.