Přírodní olej nestačí jen nanést na pleť a doufat, že zázračně zabere. V tomto článku vám přinášíme tři rady, které vám jeho používání zjednoduší.

Natřít a nechat působit. Tak by přírodní oleje na pleť zřejmě používal každý, kdo není seznámen s touto problematikou. V tomto článku vám ale přinášíme tři zásadní informace, které byste měli o používání pleťových olejů rozhodně vědět.

Mohou způsobit akné

Ne všechny přírodní oleje na pleť jsou pro vás vhodné. Než tedy najdete ten správný, připravte se na to, že budete muset dlouho a intenzivně testovat. Mějte ale na paměti, že u olejů existují tzv. komedogenní stupně. Čím vyšší je tento stupeň, tím vyšší je i riziko ucpávání pórů a vzniku akné. Některé ženy ale tyto problémy nemají, takže oleje mohou používat prakticky neomezeně. Než to ovšem začnete dělat taky, raději nejprve vše opatrně otestujte.

Špatně hydratují

Přírodní oleje na pleť rozhodně nefungují jako klasický hydratační krém. Proto se vám možná už stalo, že jste měli po chvíli pleť mastnou a po krátké chvíli se vám zdálo, že je vaše pleť opět špatně hydratovaná. Pokud se vám tedy stane přesně to, co teď popisujeme, myslete na tuto poučku. Přírodní olej byste měli aplikovat na vlhkou pleť. Nejprve si tedy pokožku klasicky vyčistěte, navlhčete a poté naneste samotný olej. Pokud to uděláte jinak, přípravek vám nedodá dostatek vlhkosti. Vy tak budete mít pocit, že se potřebujete mazat pořád a pořád dokola.

Dejte si pauzu

Pokud přírodní olej používáte i při ranní péči o pleť, dejte si vždy před nanesením makeupu alespoň deset minut pauzu. Důvod je velice jednoduchý. Pokud totiž makeup nanesete na svoji pokožku ihned po aplikace oleje, mohlo by dojít odlupování částí líčidla. Na nevstřebaném oleji se totiž nemusí tak dobře udržet a je tedy možné, že by mohl dělat mapy.