Jaro se blíží! Cítíte to? Celá příroda se pomalu připravuje na blížící se sezónu znovuzrození. Stromy, květiny i zvířata sbírají síly na to, aby se zase mohli realizovat v plné parádě. Letošní zima byla dost dlouhá a krutá. A my nechceme, abyste zůstali pozadu zachoulení v teplých peřinách! Je nejvyšší čas dostat se pomalu zase do kontaktu se svým já, setřást ze sebe lenost zimní hibernace a připravit se na sezónu typickou znovuzrozením! Buďte na to připravení. Nebo víte co? Raději se nažeňte náskok! Mám pro vás hned čtyři tipy, které na jaro bezpečně připraví vaše tělo, ducha i mysl!

Vstávejte dříve

Ať už jste čilá ranní ptáčata nebo přezimující medvědi, kteří brzké vstávání nesnáší, zkuste se probudit o něco dřív. Neležte v posteli jako jarní závitky. Jarní dospávání vám může kompletně narušit spánkový režim a vy místo toho, abyste vstávali se sluncem, budete vstávat pořád později a později. Ale na jaře je důležité obnovit brzký ranní režim. Cílem je, abyste se cítili svěží, a produktivní, a ne abyste vstávání násilně odkládali. Udělejte si pro sebe osobní výzvu a nastavte budík o hodinu dřív a samozřejmě si jděte o hodinu dřív lehnout. Ať už je pro vás přirozené vstávat v 5 nebo v 10, je důležité upravit čas vstávání tak, aby korespondoval s východem slunce. Východ je dřívější každé ráno!

Náš tip: Hledáte originální velikonoční přání? Navštivte stránku www.prani-pranicka.cz, kde naleznete spoustu klasických, dojemných, ale i vtipných přání a přáníček. A to nejen velikonočních!

Jezte barevně

Po zimě, kdy bylo důležité vstřebávat dušené maso, kořenovou zeleninu a tvarohové koláče, je na čase probudit své chuťové buňky něčím mnohem svěžejším. Podívejte se na potraviny odpovídající sezóně. Na denním pořádku by měl být hlávkový salát, kopřivy a pampelišky. Zařaďte do svého jídelníčku ovoce a zeleninu typickou pro dietnější stravování. Obohaťte jídla o živější a barevnější kousky jako jsou čerstvá smoothie, džusy, klíčky a čaje. Myšlenkou je nikoliv svůj jídelníček omezovat, ale naopak ho rozšiřovat o další pochoutky. Čím víc zdravých věcí budete konzumovat, tím víc jich budete sami od sebe zařazovat do svého jídelníčku.

Dopřejte si pohyb na čerstvém vzduchu

Skřípou vaše klouby tak, jako ty naše? I když se to ze začátku nemá přehánět, uvidíte, jak bude váš obličej jasnější, vaši tvář obsadí úsměv a vaše tělo bude sice celé rozbolavělé, ale plné endorfinů. Jděte s vycházejícím sluncem ven a nasajte vzduch probouzející se krajiny. Jestli nejste vyznavači běhání nebo cyklistiky, stačí i patnáctiminutová procházka. Ať už venku svítí sluníčko nebo poprchá, vezměte své ztuhlé klouby a stažené plíce ven na čerstvý vzduch. Vzhledem k tomu, že počasí je čím dál tím lepší, vaše tělo i duše se rychle zregenerují.

Probuďte optimismus

Jaro je čas znovuzrození, a to jak v křesťanském světě, tak v tom přírodním. Bude se to odrážet na každém aspektu našeho bytí. Už jste přidali do svého jídelníčku potraviny rostlinného původu? Fajn. Máte na programu omlazující cviky jógy nebo ve skříni nové běžecké boty? Výborně! Teď už jen zbývá vyhnat pavučiny ze své mysli. Těmi máme na mysli negativitu a pochybnosti, které se stihly přes zimu usadit ve všech koutech vašeho vědomí i podvědomí. Znovu si přiznejte, že jste neuvěřitelně silná bytost, kterou čeká období plné nového elánu a s ním spojených úspěchů. Nebojte se vrhnout sami na sebe to nejlepší světlo. Sluníčko vám pomůže.

Pojďme přivítat jaro s otevřenou náručí! Je čas se zbavit nafouklých vrstev oblečení i strachů a otevřít se nové, svěží a pulsující energii. Takže dobré ráno!