Perleťový úsměv nejen dobře vypadá, ale také může zvýšit vaše sebevědomí. Zde je několik tipů, jak zuby vybělit levně, přírodně a z pohodlí domova.

Soda

Jedlá soda je velmi populární a také asi nejúčinnější prostředek na přirozené bělení zubů. Čistěte si zuby za použití jedlé sody a vody v odpoledních hodinách. Smíchejte jednu polévkovou lžíci jedlé sody a přidejte do ní trochu vody, abyste dosáhli hladké konzistence. Směs používejte pravidelně po dobu 2-3 týdnů a všimnete si rozdílu.

Jablečný ocet

Také použití jablečného octa vám může opatřit perleťově bílé zuby, protože odstraňuje odolné skvrny. Nakapejte na kartáček a vyčistěte zuby. Poté si zuby vyčistěte normální pastou, protože ocet obsahuje kyselinu, která by mohla narušit zubní sklovinu. Několikrát opakujte, abyste dosáhli efektivních výsledků.

Banánová slupka

Vysoké množství draslíku, hořčíku a manganu ve zralém banánu je důvod, proč ho lze používat na zuby pro odstraňování nežádoucích skvrn. Použijte dobře zralý banán, vezměte kousek vnitřku jeho slupky a jemně třete zuby po dobu asi 2 minut. Poté použijte normální pastu, abyste odstranili zbytky banánu.

 

Kurkuma

Namočte kartáček na zuby a pak jej posypte cca 1/8 lžičky kurkumového prášku. Vyčistěte si zuby jako normálně, dále nechte kurkumu působit po dobu 3-5 minut a poté opláchněte.

Kokosový olej

Ajurvédská metoda „oil tahání“ tvrdí, že bělí přirozeně zuby a zlepšuje zdraví ústní dutiny. Podle této metody se doporučuje vzít si do úst jednu polévkovou lžíci kokosového oleje v odpoledních hodinách a nechat ho mísit se slinami po dobu 15-20 minut. Tato metoda v podstatě detoxikuje vaše tělo a tím zlepšuje zdraví ústní dutiny.

Aktivní uhlí

Dobrý detoxikační prostředek i bělidlo na zuby. Mění pH v ústech, tím ničí škodlivé bakterie a osvěžuje dech. Také odstraňuje skvrny. I když profesionální bělící gel má trochu lepší výsledky, i tento způsob vám přidá na zářivém úsměvu. Aplikujte na zuby a nechte působit 2-3 minuty. Poté normálně použijte svou pastu.