Místo toho, abyste si müsli v jakékoli formě kupovali, raději si ho udělejte sami. Není to těžké, recept je poměrně jednoduchý a časově nenáročný. Výhodu to má v tom, že víte, co si do müsli dáváte, a že v něm nebude nic, co by vám nechutnalo.

Upečené müsli pak můžete jednak „uzobávat“ nebo si vytvořit z něho tyčinky, ale ideální jsou jako příměs do bílých jogurtů, třeba activie.

Co budete potřebovat?

Připravte si sáček ovesných vloček, hrnek vlašských ořechů, hrnek kokosu, kondenzované neslazené mléko, ½ hrnku oleje, slunečnicová a sezamová semínka a sušené ovoce (hrozinky, brusinky, ananas atd., záleží jen na vaši chuti), med.

Jak na to?

Postup je jednoduchý, s výjimkou sušeného ovoce a medu, vše ostatní smícháte dohromady a za občasného promíchání pečete v troubě 45 – 60 minut.

Po upečení plech vyndáte z trouby a do směsi vmícháte sušené ovce a vše zakapete medem. Přes noc nechte na plechu müsli odležet, aby nezvlhlo.

Pak už jen sesypete třeba do umělohmotné dózy, papírové krabice a zařadíte do vašeho jídelníčku podle chuti.

Upečenou směs můžete rovněž do plechu přitlačit a druhý den si ji nakrájíte na pláty, které vám tak trochu připomenou müsli tyčinky.

Věřte, že tuto vaši domácí přeměnu ovesných vloček ocení i děti.