Vzhledem k tomu, že zdravému stravování dává přednost stále více lidí, roste také poptávka po domácích potravinách. Mezi takové patří i domácí vejce nebo králičí maso.

Chov slepic

Slepice se sice mohou pohybovat po zahradě, pokud se však rozhodnete pro jejich chov, budete si muest také pořídit kurník pro slepice. Je to místo, kam chodí slepice snášet vejce a kde odpočívají. Pokud patříte mezi chovatele začátečníky, je lepší si kurník pořídit již hotový. Velký výběr různých druhů nabízí e-shop caskrmeni.cz. Veškeré nabízené modely jsou kvalitně provedené, za přijatelné ceny a skladem, budete je tedy mít doma v nejbližším možném termínu.

  • Jak vybrat ten správný kurník?

Nejprve si musíte ujasnit, kolik slepic chcete chovat. Od toho se odvíjí velikost kurníku. Velkou roli hraje také přístup do kurníku a to nejen pro slepice, ale i pro vás. Je totiž potřeba vnitřek jednou za čas vyčistit. Předejdete tak množení parazitů i plísní. Základ kurníku by měla tvořit pevná podlaha, která zajistí uvnitř dostatek sucha. Důležité je i zabezpečení proti nechtěným návštěvníkům. Do kurníku by mělo mít přístup světlo, to zajistí alespoň jedno okno.

Chov králíků

Králičí maso je dietní a našemu tělu poskytuje velké množství prospěšných živin. Pokud máte u domku malou zahradu, můžete se pustit do chovu králíků. Základním předpokladem úspěšného chovu je vhodná králikárna.

  • Podle čeho vybírat králikárnu?

Samozřejmostí je počet králíků. V nabídce naleznete králikárny jednopatrové nebo dvou patrové a dokonce i s výběhem, který je určený především pro letní období.

Rozhodující roli hraje i materiál. Ten by měl být nejen pevný, ale také pro chované králíky bezpečný. Nejčastěji se jedná o dřevo či plast. Králikárnu je potřeba pravidelně čistit.