Jeden z nejčastějších problémů bez ohledu na věk je určitě akné. Ač se nejedná o závažný stav, je bolestivé a kůže v okolí podrážděná. Hraje roli také v sebevědomí člověka. Akné je v podstatě kožní onemocnění způsobené zanesenými žlázami a folikuly. Léčba by tak měla být zaměřená hlavně na vyčištění kožních pórů. V tomto článku vám představíme neuvěřitelný účinek rajčete s vaší tváří.

Rajčata jsou jedny z z nejúčinnějších přírodních prostředků na akné a jizvy. Obsahují hodně vitamínů B6, C, K, E a A, které snižují kožní póry a regenerují pokožku. Také obnovují rovnováhu pH, a tím i předchází k tvorbě akné.

Zde jsou některé triky:

Nejlepší řešení je většinou to nejjednodušší. Platí to obecně v životě i v kosmetice. Rozřízněte rajče na polovinu a třete jím postiženou kůži. Poté, co pokožka absorbuje šťávu z rajčete, opláchněte obličej čistou vodou.

Rajčatová maska na obličej

Umyjte rajče a jeho vrchol nařízněte do tvaru písmene X. Spařte ho teplou vodou asi na minutu a pak ho oloupejte. Vyjměte z něj semínka a rozmačkejte na pastu. Pastu naneste na obličej a nechte působit po dobu jedné hodiny, pak opláchněte vodou.

Pokud nemáte čas, smíchejte lžíci hotové rajčatové šťávy s několika kapkami citronové šťávy. Nechte působit pět minut a opláchněte teplou vodou.