Každý z nás občas pozve na návštěvu své přátele. K posezení a dobré náladě samozřejmě patří i nějaké to pohoštění, po kterém pak zůstane kupa špinavého nádobí. Pokud se chcete vyhnout jeho mytí a navíc být ekologičtí a originální zároveň, použijte pro servírování pokrmů i nápojů jedlé nádobí.

Co je jedlé nádobí a jaké kousky si můžete pořídit?

Jedlé nádobí je nejen jedlé, ale také ekologické. Pro jeho výrobu se využívají některé vedlejší produkty jako jsou otruby z pšenice nebo vlákna z jablek. Kromě toho odolá i vyšším teplotám, řádově do 85 ºC, po dlouhou dobu. Po konzumaci pokrmů a nápojů jej jednoduše sníte také. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné živočišné části, pochutnají si na něm také vegani.

Pro servírování pokrmů využijete jedlé talíře a jeho konzumaci pak jedlé lžičky a příbory. Pro výrobu jedlých lžiček se využívá směs cereálních mouček a různých druhů koření nebo kakaový prášek a pečou se ve speciálních formách. Díky tomu jsou stabilní a žádným způsobem neovlivní chuť konzumovaných pokrmů nebo nápojů. Stabilitu ztrácí asi po třiceti minutách.

Jedlé talíře se vyrábějí ze 100 % pšeničných otrub a v nabídce naleznete talíře hluboké i mělké.

Posezení se neobejde bez podávání nápojů. K jejich servírování můžete využít jedlé kelímky a samozřejmostí jsou také jedlá brčka. Ta se dají dokonce, po použití, uvařit. Jedlé kelímky odolají teplotě do 85 ºC, takže v nich můžete servírovat jak nápoje studené, tak i třeba kávu, čaj nebo kakao. Lze do nich připravit i zmrzlinový pohár. Kelímky se vyrábějí v několika různých objemech.

Chystáte se svým přátelům naservírovat sushi nebo koktejl? Pak rozhodně nesmíte zapomenout na jedlé sushi hůlky nebo jedlá koktejlová míchátka.

Kde jedlé nádobí objednat?

Zavítejte na e-shop jedlenadobi.cz, kde můžete objednat jednotlivé kousky nebo zvýhodněné sady – menšího či většího množství jedlého nádobí.