V této rušné době všichni milujeme rychlé recepty, které mnohdy vyžadují jen několik ingrediencí, které lehce najdeme v kuchyni. Pokud hledáte superrychlé bezmasé recepty, jste na správném místě. Zde jsou ty nejjednodušší, na které vám budou stačit jen dvě přísady.

Sýrové krekry

Potřebujete: Nějaké krekry, plátkový sýr

Postup: Vše co musíte udělat, je položit krekry na pekáč a na ně navrstvit plátkový sýr. Pečte, dokud se sýr neroztaví a krekry mají zlatavou barvu.

Zmrzlina z arašídového másla a banánů

Potřebujete: Banány a arašídové máslo

Postup: Nakrájejte banány a dejte je do mrazáku. Po několika hodinách je vyndejte, vložte spolu s arašídovým máslem (podle chuti) do mixéru. Mixujte, dokud není hmota krémová a nalijte do misky. Dejte znovu zmrazit a vaše zmrzlina je připravena.

Fazolovo-rajčatový salát

Potřebujete: 1misku vařených nebo konzervovaných fazolí a misku nasekaných rajčat

Postup: Smíchejte fazole s trochou vody z nich a přidejte jemně nakrájená rajčata. Dobře promíchejte a užívejte si výživný salát. Pro extra chuť můžete přidat cibuli.

Čokoládové zákusky

Potřebujete: 3 velké přezrálé banány, ¼ šálku kakaa

Postup: Rozmačkejte banány na kaši tak, aby v ní nebyly žádné hrudky a přidejte kakao. Dobře promíchejte a vaše těsto na brownies je připraveno. Pečte dokřupava.

Těsto na pizzu

Potřebujete: 2 šálky samopnoucí mouky a jogurt podle potřeby

Postup: Nasypte mouku do mísy a pomalu přidávejte jogurt, dokud nedostanete měkké a tvárné těsto, které ručně uhnětete.

Brokolicový salát

Potřebujete: 1 brokolice, humus

Postup: Umyjte růžičky brokolice a dejte je do mísy. Poté smíchejte s humusem a váš brokolicový salát je hotov.

Avokádovo-rajčatový salát

Potřebujete: 2 hrnky avokáda nakrájeného na drobno, 1 hrnek nasekaných rajčat

Postup: V misce smíchejte avokádo s rajčaty (nebo rajčatovým protlakem), dobře promíchejte a salát je připraven. Můžete ho dochutit cibulí nebo olivovým olejem.

Jahodový krém

Potřebujete: šlehačku a slazené teplé jahody (rozvařené jahody s trochou medu)

Postup: Do sklenice dejte vrstvu šlehačky, zalijte kaší z jahod, znovu přidejte vrstvu šlehačky a opět jahody. Tímto způsobem naplňte až po okraj.

Burákové máslo

Potřebujete: Pražené arašídy a med

Postup: Než začnete, ujistěte se, že arašídy jsou dostatečně opražené a na prstech cítíte olej. Odstraňte z oříšků slupku a dejte je do mixéru. Mixujte tak dlouho, až dostanete krémovou texturu. Přidejte med podle chuti a znovu mixujte.

Chia pudink

Potřebujete: 1 šálek chia semínek a 1 sklenici mandlového mléka

Postup: Nalijte mandlové mléko do misky a přidejte chia semínka. Nechte odležet 30 minut a poté dejte vychladit do ledničky.