Operace, ani ty kosmetické, samy o sobě nebývají na hitparádě nejšťastnějších prožitků, přestože výsledky pak třeba ano. Na plánovaných operacích bývá ale bezesporu pozitivní, že je možné se na ně předem připravit, a to jak fyzicky, tak psychicky. Na rozdíl od akutního selhání nebo úrazu si předem v rámci možností dáme dohromady svoje tělo, pěkně zorganizujeme úkoly vlastní i pro příbuzné, věci movité i nemovité, zabalíme tašku, den předem si už nedáme těžkou večeři ani sklenku vína a vyrazíme.

Víme, do čeho jdeme, přibližně i co nás čeká nebo co nás může potkat, snažíme se udržet realistický pohled na věc, a aniž bychom podlehli přehnanému optimismu nebo naopak tragickým náhledům na věc, věříme, že po operaci bude po nějakém čase hojení lépe než před ní.

A aby právě tento čas po zákroku byl co nejkratší a nejhojivější, přibalíme si s sebou ke kartáčku, zubní pastě, ručníku a něčemu zábavnému ještě krabičku léku Wobenzym, který nám zřejmě pro snížení otoku a bolestivosti pooperační rány tak jako tak doporučí lékař s první pevnou stravou.

Zkušenosti zdravotníků se totiž úspěšně odvolávají na neinvazivní terapii, která pomůže organismu pomocí obdobných enzymů, které tělo samo užívá, těsně po operaci se co nejdříve vzpamatovat a nastartovat vlastní imunitní procesy vedoucí k následné rekonvalescenci.

Všichni operatéři celého světa jsou totiž spokojeni, když se jejich dílo hojí bez zánětlivých komplikací, nářků pacienta a hlavně viditelně, rychle ze dne na den.

Více na www.wobenzym.cz.