Stále se vám nedaří hubnout, i když máte pocit, že se tolik snažíte? Snížili jste denní příjem potravin, ale hubnutí se po dvou kilech zastavilo a další kilogramy nejdou dolů? Že něco děláte špatně, je vám nejspíše jasné, ovšem sestavit si efektivní jídelníček, kdy nebudete hladovět, ale současně budete hubnout není tak snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Většina lidí, kteří nemají zkušenosti s hubnutím podceňují vliv proteinů (bílkovin) a věří mnoha mýtům, které se o bílkovinách při dietě říkají.

Mýty o bílkovinách

„Nejez ten tvaroh, po něm se tloustne.“ možná jste již někdy zaslechli takové nesmyslné doporučení. Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu svalové hmoty a z toho důvodu se mnoho lidí domnívá, že budou přibírat. Pokud přidáte do svého jídelníčku proteiny vaše svalová hmota sice poroste nebo se zpevní, ovšem na úkor tuků. Při zvýšeném příjmu bílkovin začne tělo čerpat energii z uložených tuků. Proteiny se v daší tuky rozhodně neukládají, logicky začnete ztrácet centimetry ze svého objemu, což je vaším cílem.

Zdravá výživa je vždy založená na bílkovinách. Nedostatek bílkovin v těle způsobuje nejen mnohé zdravotní potíže, ale také nedostatek potravy také zpomalí váš metabolismus a vaše tělo začne pracovat v nouzovém režimu a bude si ukládat tukové zásoby, o které rozhodně nestojíte.

Jak jídelníček bohatý na bílkoviny sestavit?

Bílkoviny můžete zařadit do jídelníčku v kteroukoliv dobu, včetně večeře. Mezi potraviny bohaté na bílkoviny patří hovězí maso, luštěniny, tvaroh, vaječné bílky a mnoho dalších. Jak zhubnout efektivně a bez hladovění vám ochotně poradí profesionálové na webových stránkách itsmylife.cz. Profesionální poradenství není ovšem to jediné, co na stránkách objevíte. Výběr potravin, které obsahují vysoké množství proteinů se může zdát po čase monotónní, proto můžete využít e-shop s velkým vysokoproteinových výběrem potravin a také dobrot.