Hledání nové práce je vždy únavné. Když se nedaří najít novu práci hned, může mít na to vliv několik faktorů, jedním z nich je špatně napsaný motivační dopis. Motivační dopis vám dává možnost ukázat sám sebe, jenže mnoho lidí této možnosti nevyužívá. Používání strohých a neosobních motivačních dopisů je velmi rozšířené, přitom právě motivační dopis je tím nástrojem, kde můžete ukázat, proč si potencionální zaměstnavatel má vybrat právě vás.

Oslovení

Když si otevřete pracovní web cz.jobimi.com, zjistíte, že jejich pracovní nabídky jsou opravdu rozmanité. Je logické, že na všechny nelze posílat obdobný motivační dopis, navzdory tomu to většina uchazečů o práci dělá.

Když odpovídáte na práce Ostrava a jedná se úřad či manažerskou pozici, hodí se formální oslovení paní/pane. Pokud je nabídce práce uvedené jméno náboráře, použijte ho. Pokud je najímající společnost trendovou kreativní agenturou, mohlo by být vhodnější zaujmout neformálnější přístup a ukázat, že zapadáte do firemní kultury.

Buďte neformální, ne příliš osobní

Najít tu správnou hranici mezi neformálností a nevhodným vtipkováním může být tenká. Někdy pomůže si zjistit více podrobnějších informací o společnosti.

Být příliš vtipný, příliš osobní nebo příliš ležérní může působit, že svůj zájem o práce Kladno nemyslíte vážně, a proto pravděpodobně nejste tou správnou osobou, která by tuto práci zastávala. Jistě, odlehčený tón bude často dobře přijat, ale pokud zvolíte tento způsob, ujistěte se, že zůstanete profesionální, odolejte pokušení vynutit si laskavost – přátelský tón je vždy lepší, když je přirozený.

Najděte vhodnou hranici, jak ukázat přirozeně a lidsky, že jste pro nabízenou pracovní pozici ideálním kandidátem. Před odesláním důkladně zkontrolujte gramatické a pravopisné chyby.