Při pořádání oslavy, rodinných setkání, rautu a jiných příležitostí, bývá častým problémem hromada špinavého nádobí. Pokud pořádáte párty doma, je jasné, že už se s nechutí vidíte u dřezu s nikdy nekončící hromadou špinavého nádobí nebo u myčky nádobí, kde několikrát za sebou vyměňujete čisté nádobí za další várku špinavého.

Jednorázové nádobí je sice řešením, ovšem ekologicky smýšlejících jedinců je naštěstí stále víc a tato alternativa je stále méně využívána.

Na webu https://www.jedlenadobi.cz/ objevíte ideální alternativu nejen pro vás, ale i pro vaše hosty, včetně těch dětských.

Pochutnejte si na zákusku, včetně talíře

Představte si situaci, kdy jste na večírku a pozorujete hosta, který si pochutnává na zákusku a najednou se zakousne i do talíře. Možná vytřeštíte nejprve oči a začnete pochybovat o jeho duševním zdraví. Jedlé talíře nijak neovlivní chuť zákusku, ani jiného pokrmu, navzdory tomu se do nich můžete s chutí zakousnout.

Hosté se nasytí, vy nezpůsobíte žádný odpad a ještě se všichni pobaví nad vaším originálním řešením.

Ani po koktejlech nezůstane špinavé nádobí

Koktejly jsou oblíbeným nápojem na večerních rautech nebo zahradních párty, ale i na dětských oslavách sklízejí úspěch, samozřejmě bezalkoholové.

Sníst jedlý talíř je jedna věc, ale dát si drink a zakousnout se nejen do kelímku, ale i do brčka, vyvolá v mnoha lidech údiv, pobavení, ale i respekt k vaší originalitě a ohledu k životnímu prostředí. Jedlé kelímky, stejně jako talíře, nemají chuťově žádný vliv na podávaný nápoj.

Ekologické, vhodné pro vegany a vegetariány

Žít „zero waste“ je důležité pro naši planetu a především pro budoucí generace. Sníst svůj „odpad“ zní možná bláznivě, ale proč nevykročit ze zažitých standardů a objevit nové věci, které fungují.

Jedlé nádobí má složení, které neobsahuje žádné živočišné produkty, proto si na něm bez obou mohou pochutnat i lidé na upřednostňující rostlinnou stravu.