Sezónní ovoce, houby, ale i další potraviny není nutné konzumovat hned. Existuje mnoho metod, jak plody léta a podzimu uchovat na zimu, aniž by přišly o chuť a blahodárné látky, které obsahují. Osvědčeným způsobem je sušení. V souvislosti s rozvojem moderních technologií přicházejí na řadu sice nové postupy, ale zároveň se znovu do obliby vracejí metody našich babiček, jako zavařování. Na následujících řádcích vám přinášíme tipy na moderní kuchyňské spotřebiče, s jejichž pomocí můžete prodloužit životnost potravin nejen na zimu.

Zavařovací hrnec Concept ZH0040

Zavařování potravin není žádnou novinkou. Tento osvědčený postup si nemohli vynachválit již naši předci. S moderním zavařovacím hrncem Concept ZH0040 bude příprava ovocných kompotů, marmelád, šťáv, džemů a dalších zavařenin hračka. Hodí se ale také na sterilizaci domácího moštu nebo na rozpouštění medu. Zapomeňte na pracnou přípravu a shon. Do hrnce o objemu 27 litrů se najednou vejde až 11ks 720 ml nebo 24 kusů 270 ml sklenic. Praktická funkce KEEP WARM udržuje konstantní teplotu po celou dobu procesu, časovač vám pomůže určit konec vaření a díky výpustnému kohoutku se snadno zbavíte přebytečné vody.

Jednoduché ovládání zajišťuje velký LCD displej, na němž lze nastavit teplotu v rozmezí 30–100 °C. Při manipulaci s hrncem se díky studeným držadlům nemusíte bát, že se opaříte. Bezpečí také zajišťuje pojistka proti přehřátí a stabilní konstrukce. Nakonec musíme zmínit, že je čištění nádoby rychlé a jednoduché. Doporučená prodejní cena: 3 499 Kč

Vakuovačka ETA Atmos 4762 90000

Vakuování je poměrně nový způsob prodlužování trvanlivosti potravin všeho druhu. S vakuovačkou ETA Atmos můžete jednoduše uskladňovat suché i vlhké suroviny. Plně automatický spotřebič dokáže pevně uzavřít potraviny do sáčku, který je součástí balení, odsát vzduch a balení zatavit, přičemž sáček je po vymytí možné používat opakovaně. Vakuované potraviny lze mrazit i ohřívat.

Bonusem je pak funkce marinování, která tento proces úpravy potravin zkracuje na pouhých 20 minut. Vakuovat lze také bylinky, houby a další křehké suroviny, aniž by byla narušena jejich struktura. Doporučená prodejní cena: 2 999 Kč

Mraznička Electrolux LCB3LE20W0

Zamrazením lze poměrně snadno dosáhnout dlouhodobého uskladnění většiny potravin. Pokud máte větší zásobu ovoce ze zahrádky, nebo třeba masa, s ledničkou s mrazákem si zpravidla nevystačíte. V takovém případě se vyplatí pořízení samostatného mrazáku. Mezi ty objemnější patří truhlicová mraznička Electrolux LCB3LE20W0, která pojme 198 litrů.

Truhlicová konstrukce má oproti šuplíkovému řešení výhodu právě v množství uskladňovaných potravin. Mraznička od Electroluxu disponuje LCD displejem, je tichá, úsporná a podporuje funkci LowFrost, díky které nedochází k vnitřní námraze. Systém odmrazování je automatický stejně tak jako udržování požadované teploty. Určitě oceníte uzamykatelné víko, kolečka, vnitřní košíky pro lepší přehlednost či akumulační dobu během výpadku proudu, která činí dlouhých 30 hodin. Doporučená prodejní cena: 7 999 Kč

Přenosný ohřívač Clatronic LB 3719

Nakonec se ještě seznámíme s výrobkem, který sice potraviny neuchová dlouhodobě, ale výborně poslouží pro ohřev jídla v práci, ve škole nebo třeba na cestách. Box Clatronic LB 3719 o objemu 1,7 litru dokáže ohřát jídlo až do teploty 75 °C. Pro pohodlnou manipulaci je vybaven přenosnou rukojetí a čtyřbodovým zamykacím systémem.

Ohřívač je rozdělen na dvě vyjímatelné části a disponuje také místem pro příbor. Napájení spotřebiče probíhá ze sítě, přičemž kabel je možné od boxu odpojit. Údržba je snadná, vnitřní nádoby lze vkládat do myčky a v případě potřeby také do mikrovlnné trouby. Doporučená prodejní cena: 429 Kč

Kam pro ně?

Uvedené spotřebiče můžete jednoduše zakoupit na e-shopu Electro World. Všechny vaše objednávky vám připraví k odběru na 40 prodejnách nebo doručí kurýrem až do domu během 2–3 dnů. Nákup z domova je jednoduchou záležitostí a objednané zboží můžete vrátit do 14 dnů v kterékoliv prodejně, případně zaslat zpět poštou. Stejně tak lze zboží bezproblémově reklamovat. 

Pokud máte nebo si pořídíte Věrnostní kartu Electro World, ušetříte hned dvakrát. Za prvé lze vybrané zboží nakoupit za speciální nižší ceny, a za druhé dostanete za každou transakci procenta zpět jako příspěvek na další nákup. Stačí vyplnit krátký formulář a můžete nakupovat výhodněji už teď. Že se to vyplatí, o tom svědčí přes půl milionu zákazníků. Síť Electro World se nyní zdvojnásobila a po převzetí K+B Expert nabízí možnost vyzvednutí na 40 prodejnách po celé ČR.