Erekce. Něco, o čem se mezi muži moc nemluví. Dokud vše funguje tak jak má, je všechno v pořádku a nikdo jí ani neřeší. Funguje v podstatě automaticky, horší je, pokud nastane v této oblasti nějaký problém. Při problémech s erekcí se na muže navalí spousta nepříjemných druhotných problémů, jsou ve stresu, stydí se, že už nejsou dost mužní, vyhýbají se sexu s partnerkou, mohou mít problémy ve vztahu, se sebevědomím a mnohdy až deprese. Společensky nepsané pravidlo z dob dávno minulých, že se o tomto problému „nemluví“ je již dávno pasé, ale stále existuje spousta mužů, kteří neumí komunikovat a tento problém buď neřeší, nebo ho dusí v sobě.

Jak si pomoci?

Problémy s erekcí mohou být způsobeny některými novými léky, zapátrejte v paměti, zda jste nedostali od lékaře novou krabičku s léky a opravdu si pozorně přečtěte příbalový letáček. Pokud trpíte kardiovaskulárním onemocněním, problémy s tlakem či cukrovkou máte zvýšenou šanci na to, že se s erektilní dysfunkcí budete dříve či později potýkat. Před dědičným diabetem neutečete, ale pokud budete své tělo udržovat v kondici, můžete předejít problémům s cévami. Na kvalitní erekci je třeba, aby vaše cévy dostatečně zásobovaly vaši chloubu. Jednoduché. Doplňte do vaší stravy zinek, selen a měď – to jsou tzv. pánské vitamíny, nejenže napomáhají kvalitní erekci, ale zlepšují i kvalitu spermatu, pokud se snažíte o miminko a ono to nějak nejde…

Relaxujte

Deadliny, protivný šéf, finanční starosti, stavba nového domu pro rodinu, do toho rozbité auto. Komu by se chtělo, že? Stres je – jako u mnoha dalších zdravotních problémů – přímo zodpovědný za vzniklé potíže. V dnešní uspěchané době před ním těžko schováte hlavu do písku. Ale naučte se relaxovat, meditovat, zkuste své starosti občas vyběhat, nejenže zlepšíte svoji kondici, ale tzv. si pročistíte hlavu.

Jakým způsobem se dá kompenzovat, či léčit erektilní dysfunkce?

Kroužky

Kroužky, které se nasadí na základnu penisu, mohou zpomalit rychlost, jakou krev opouští penis. Prodlužují tak erekci a v dnešní době je k dostání spousta druhů takovýchto kroužků, které nepůsobí rušivě a jsou to v podstatě „zábavné hračky“. Kroužky by neměly být používány déle než 30 minut a měly by být okamžitě odstraněny, pokud cítíte v oblasti genitálií necitlivost nebo bolest.

Implantáty

Nafukovací implantáty jsou válce, které jsou implantovány do erekčních komor penisu a nafukovány hydraulickým čerpadlem implantovaným v šourku. Nebo existují tavitelné implantáty, které jsou polotuhé a jsou implantovány do penisu. Můžete je pak ručně nastavit do vztyčené nebo ochablé polohy.

Cévní chirurgie

Úprava cév se provádí jen zřídka, ale u některých mužů může být poslední možností. Bohužel existuje jen velmi málo lékařů, kteří se těmto zákrokům věnují a jedná se o velmi náročnou a riskantní operaci.

Vakuové pumpy

Jsou účinné při zvyšování průtoku krve do penisu a jsou dostupné prakticky kdekoliv. Proces čerpání vzduchu z trubice vtahuje krev do erektilní tkáně. Chcete-li, aby váš penis zůstal vzpřímený i po sejmutí pumpy, použijte kroužek na základnu penis, ten dokáže vaši erekci prodloužit.

Čípky a injekce

Pokud máte opravdu závažný problém s ED, je možné po poradě s urologem si aplikovat čípky do močové trubice, či injekce ze strany penisu. Na to ale musíte být zdatný zdravotník a ne každý muž toto zvládne, také přicházíte o radost ze spontánního sexu, protože tato metoda vyžaduje zdlouhavou přípravu.

Tabletky

Nejoblíbenější, nejdostupnější a nesnadnější formou podpory erekce jsou tabletky. Když se v roce 1998 na trhu objevil nový lék na podporu erekce, způsobilo to doslova revoluci.

Tablety jsou zcela bezpečné, pokud však trpíte chronickými zdravotními komplikacemi, pro jistotu jejich použití konzultujte se svým lékařem. Kombinace nitroglicerinových léků na srdce a tabletek na erekci může snížit krevní tlak na nebezpečnou úroveň, nebo může dokonce způsobit infarkt. Pokud nemáte problémy se srdcem jsou tablety nejjednoduším a nejdiskrétnějším způsobem, jak s erektilní dysfunkcí zatočit.

Na trhu existuje spousta přípravků na podporu erekce, můžete si vybrat doplňky, jak na podporu hladiny testosteronu, zvýšení sexuálního apetitu, tak i tabletky na zlepšení erekce a sexuální výkonnosti.

Náš tip:

V poslední době jsou mezi muži velmi vyhledávané přípravky z kotvičníku zemního, který pomáhá vylučování testosteronu, zvyšuje sexuální aktivitu a má velmi příznivý vliv na množství a pohyblivost spermií. Podporuje fyzickou kondici, mužnost, zvyšuje sílu a libido.