Přestože led negativně ovlivňuje například zdraví vašeho krku, je naopak velmi užitečným prostředkem na pleť. Kostka ledu vám může pomoci opravit make-up a také pomoci k tomu, aby déle vydržel. Může být skvělým pomocníkem nejen v letním období, ale i po zbytek roku. Pojďte se podívat na úžasné způsoby, jak využít kostku ledu k přírodní kráse kůže.

Zdravý jas

Když nemáte dost času na make-up, můžete kostku ledu zabalit do flanelu a namasírovat s ní obličej. Po chladné terapii brzy ucítíte rozdíl. Ledová kostka vám pomůže k okamžitému rozjasnění pleti a také odstraní usazené nečistoty.

Na otoky očí

Mnoho lidí tráví 10 až 12 hodin denně před obrazovkou notebooku či televize. To jejich pleti nijak nepřispívá a jen přináší oteklé oči. Pokud máte tento problém, vezměte kostku ledu a potírejte s ní oční víčka. Chlad uvolní vaše unavené oči, pozitivně ovlivní i kruhy pod očima a sníží otok. Zabalte kostku ledu do měkkého hadříku a přiložte na několik minut pod oči.

Spálená kůže

Pokud jste se během dne hodně opálili, či jste náchylní k bolestivým spáleninám, potírejte několik minut postižená místa kostkou ledu hned, jak přijdete domů.

Zarudnutí nebo zánět

Někteří lidé jsou alergičtí na konkrétní kosmetiku a kostka ledu může při těchto problémech pomoci.

Bezbolestné vytrhávání obočí

Předtím, než si budete trhat obočí, přejeďte několikrát celou oblast kostkou ledu. Ta vaši pokožku dočasně znecitliví a sníží tak vaše utrpení. Po vytrhání postup zopakujte, abyste předešli zarudnutí.

Relaxace

Pokud zrovna nemáte co na práci, vezměte si kostku ledu a udělejte si masáž obličeje. Ta vám pomůže uzavřít póry a dodá vaší pleti zářivost a lesk.

Přírodní odličovač

Pokud vám došel odličovač, nepropadejte panice. Kostka ledu je řešením i tohoto problému. Potírejte s ní tvář a pomalu se zbavte nanesené kosmetiky. Led vaši pleť nepoškodí.

Make-up primer

Potírejte pleť kostkou ledu a poté naneste make-up. Ten poté vypadá lépe a déle vydrží.

Uzavírá póry

Tření pleti ledem pomáhá zmenšit póry a dobře je uzavřít. Pokud svým pórům nebudete věnovat dostatek pozornosti, vaše pleť bude vypadat mdle a staře.

Bojuje proti vráskám

Ledové kostky jsou opravdu blaho pro kůži. Tření kůže kostkami ledu snižuje pravděpodobnost tvorby vrásek a jemných linek na obličeji.

Na akné

Kostka ledu umí také léčit akné. Nemusíte míchat rozličné domácí masky ani utrácet spoustu peněz za krémy a mycí emulze. Led je nejlevnější způsob, jak se zbavit akné, neboť velikost pupínků snižuje den pod ni.