Vzdát se kávy může být velmi těžké. Je něco, co nás nutí se k ní vracet znova a znova. Je to snad ta krásně hořkosladká pěna ranního latte v oblíbené kavárně? Vždycky ji pijete tak opatrně, aby obrazce nakreslené šikovným barmanem do pěny vydržely co nejdéle. Toto umění je velmi křehké a je až k nepochopení, že je to možné! Nesmíme taky opomenout produktivitu, kterou s sebou káva přináší! Polední kofeinová přestávka z vás dělá zaměstnance rohu během 10 minut! Ale někdy je to taky jen obyčejné podvědomí a placebo efekt. Ti mají na svědomí, že jsme najednou totálně svěží.
Ale bez obav! Jenom proto, že se vzdáte kofeinu, se nemusíte vzdát svých drahých pěnových latte! Prozradíme vám tajemství, díky kterému bude vaše našlehaná káva ještě magičtější záležitosti. Tento druh kávy je totiž už dávno povýšen na něco víc, než je expresso.

Zkuste růžové latte. Růžové? Ano, skutečně. Ranní povzbuzovač originální barvy je bez kofeinu a vynalezli ho v prosperující wellness fitness posilovně v Austrálii. Jeho skvělé účinky si rychle získaly slávu i po celé Americe. Možná že ve vás růžová barva bude evokovat spíš odstíny ústní vody, ale nenechte se zmást. Ve skutečnosti za křiklavě růžovou nemůže nic jiného než červená řepa.

Červená řepa je velmi zdravá. Její sytá červená barva je jasným důkazem toho, že je plná silných antioxidantů. Je známá všem, kteří potřebují snižovat krevní tlak. To díky vysokému obsahu oxidu dusnatého. Vypití jednoho šálku šťávy z červené řepy sníží váš krevní tlak o 10 mm Hg po dobu 24 hodin. Je to tím, že uvolňuje krevní cévy a tím zlepšuje průtok krve. Řepa taky podporuje pročišťování jater a tím napomáhá očistě vašeho těla.

Trošku se obáváte o chuť svého oblíbeného nápoje, že ano? Zaručujeme vám, že latte nebude chutnat jako starý boršč. Budu jen o něco sladší a o dost výživnější. Než najdete místa, kde dostanete růžové latte, zkuste si to nejdřív doma.

Tady je recept:

1-2 lžičky prášky z červené řepy /nebo vymačkaná řepa z 1-2 menších červených řep)

1 hrníček neslazeného teplého mléka bez laktózy

1 lžíce domácího medu (není nezbytné)

1 nebo 2 lžičky skořice a/nebo zázvoru

Smíchejte všechny přísady kromě mléka. To pak dostatečně teplé pomalu vmíchejte do směsi. A Voilá! Máme tu nápoj pro vaše pevné zdraví!

Pokud byste se náhodou ocitli ve Filadelfii v New Yorku, zkuste pověstné růžové latte v Blueston Lane. To byla první kavárna, která nabízí tento zázračný nápoj. Ale když už jste v tom, nezdráhejte se ani zkusit zelené neboli matcha latte nebo zlaté latte, které v sobě má kurkumu. S trochou kreativity můžete bez problémů vyplnit svůj den celým duhovým spektrem latte nápojů!