Teplé letní počasí přímo vybízí k obměně jídelníčku. Na řadu nyní přichází lehčí strava společně s různě připravenou zeleninou, těstovinami a také snadno stravitelnými ovocnými pokrmy.

Ochutnejte španělské potraviny

Bohatý sortiment potravin vhodných nejen pro toto roční období najdete v internetové prodejně společnosti BMC Brno. Ta je předním dodavatelem španělských potravin věhlasné španělské značky Bassta. Pro Španělsko stejně jako pro mnoho jiných přímořských států je charakteristické používání olivového oleje, zeleniny včetně česneku, papriky a rajčat a koření. Jen stěží si lze některá jídla představit bez použití šafránu, římského kmínu či medu. Především v horkých letních dnech je skvělou pochoutkou polévka zvaná gaspacho. Jde o hustou studenou polévku, která se připravuje z rozmačkané směsi rajčat, paprik, česneku, cibule, strouhanky, citrónu a oleje. Některé potraviny jistě najdete ve Vaší ledničce či špajzce, jiné můžete objednat právě z BMC Brno.

Zeleninové delikatesy od Bassty

Chcete-li ochutnat něco skutečně typického pro Španělsko, pak rozhodně nezapomeňte nahlédnout do kategorie zeleninové delikatesy www.bassta.cz/produkty/. Kapary ve slaném nálevu, krájené papričky Jalapeňos či zelený pepř ve slaném nálevu by neměly uniknout žádnému mlsnému jazýčku. Velmi oblíbený je rovněž chřest. O víkendu z něj můžete udělat třeba vynikající chřestovou polévku nebo chřestové chipsy. Gastro balení zelenina Vás zaujme také pestrou nabídkou cizrny, fazolí, kukuřice, hrášku nebo rajčatových výrobků. Užijte si léto plné zajímavých chutí a dejte možnosti Vaším chuťovým pohárkům zažít pocit slasti.