Tradiční thajská masáž má velice dlouhou historii, jelikož její prvopočátky lze najít před 2,5 tisíci lety. Zajímavostí je, že vznik thajské masáže spadá do Indie, avšak postupně se dostala až do Thajska, kde se dočkala významného rozšíření, a to díky svým pozitivním účinkům. Ne nadarmo jsou léčebné účinky thajským masáží známé po celém světě.

Odlišný pohled na lidské tělo

Od běžných evropských masáží se liší hned v několika ohledech, zejména v používaných technikách a odlišném náhledu na lidské tělo. Evropské masáže se zaměřují pouze na svalovou část lidského těla, kdežto thajské masáže se zaměřují na celé lidské tělo. Originální thajské masáže pohlíží na lidský organismus jako na energetické dráhy a jejich smyslem je uvolnit zablokovanou energii skrze akupresurní body.

Efekty thajské masáže

Originální thajské masáže pomáhají v mnoha ohledech. Snadno vám pomohou načerpat ztracenou energii, uvolnit tělo a mysl a posílit vaše zdraví. Skvělý efekt má na bolest hlavy, krku, zad či končetin. Dále pomáhá v odstranění nahromaděného stresu, detoxikaci vnitřních orgánů a harmonizaci celého těla. Efekt thajské masáže lze pozorovat již po půl hodině masírování. Pravidelným absolvováním se účinky thajské masáže zvyšují. Navíc jsou vhodné téměř pro každého.

Celé tělo i konkrétní část těla

Originální thajské masáže jsou zaměřeny na celé tělo, avšak pokud má někdo problém s konkrétní částí těla, tak lze masáž zaměřit pouze na problematickou oblast. Nejčastěji se specializují na namáhané části těla, jako jsou ruce, nohy, hlava či záda. Navíc jsou doplněny nejrůznějšími technikami, které zintenzivňují účinek samotné masáže. Jedná se například o využití aromatických olejů, lávových kamenů, bylinek apod.

Poznejte účinky thajské masáže na vlastním těle. Originální thajskou masáž můžete zažít v centu Prahy v salonech Gold Hand Thai Massage.