Podzim i zima nám připraví chladné počasí, vítr a mrazíky, které naší pleti i vlasům dají, jak se obrazně říká „zabrat.“ V této roční době býváme vystaveny nepříznivým povětrnostním vlivům a naše pokožka i vlasy potřebuje zvýšenou péči. Poradíme vám, s jakou maskou    pleti i vlasům dodáte vše potřebné. Je to velmi snadné a jedná se o kombinaci pouhých dvou základních ingrediencí.

Kokosový olej

Kokosový panenský olej  lisovaný z kokosů za studena má jemné aroma kokosového ořechu. Patří k rostlinným olejům s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, které si do 25°C udržují tuhou konzistenci. Při vyšší teplotě je pak tekutý. Díky svému složení dokáže naší pokožku zázračně vyživit. Kromě toho obsahuje kyselinu laurovou, která se dokáže vázat na protein v našich vlasech, vyživuje kořínky i vlasová vlákna a chrání je proti lámavosti.

Manukový med

Je malý zázrak. Je silně antibakteriální a pomáhá pleti proti zánětlivým procesům a z pokožky hlavy odstraní lupy a nečistoty. Kromě toho posiluje vlasové váčky a podpoří i růst vašich vlasů. Manukový med má úžasnou schopnost zadržovat vodu a tím napomáhá hydrataci vaší pleti i vlasů.

Kombinací těchto dvou základních složek bude vaše pleť vyživená, hydratovaná a zářivá, vaše vlasy hydratované, jemné a lesklé.

Další ingredience

Rozmarýn a levandule

Přidáte-li do masky pár kapek rozmarýnového a levandulového oleje, podpoříte ještě více prokrvení pokožky, neboť rozmarýn stimuluje krevní oběh. Levandulový podpoří vyživení a zklidnění pokožky.

 

Postup

2 polévkové lžíce kokosového oleje rozehřejte ve vodní lázni.(cca půl hrnku vody) Když je olej tekutý, vmíchejte lžičku medu a pečlivě promíchejte. Nechte pár minut vychladnout a pak můžete přidat esenciální oleje. Maska se používá teplá. Naneste na vlasy, nasaďte si koupací čepici a nechte masku působit ideálně alespoň dvě hodiny. Zbytek masky naneste na očištěnou pleť a nechte působit cca20minut. Pak omyjte vlažnou vodou, nejlépe převařenou.Vlasy potom umyjte šampónem tak jak jste zvyklé, lépe dvakrát, ať se maska pořádně vymyje. Pokud máte dlouhé vlasy, udělejte si samozřejmě větší množství masky. Pak se už jen můžete kochat pohledem na svou zářivou pleť a vlasy.