Historie pudingu v Česku sahá až do roku 1891, vše začalo krátce po tom, co byl objeven škrob. Netrvalo dlouho a po Česku začaly vznikat škrobárny, z nichž některé fungují dodnes. Škrobárna, jak se výrobně pudingů stále říká, je v Česku známá pod hlavičkou společnosti Amylon, která vznikla v roce 1912. Amylon je značkou, která je známá každému Čechovi, který dává přednost české kvalitě. Pokud patříte mezi vlastníky či provozovatele obchodu s potravinami, jistě produkty Amylon nechybí ve vašich regálech. Znáte však i jejich novinky?

Puding jako dezert i přísada do moučníku

Asi není potřeba připomínat, jak se puding z Amylonu zhotovuje. Zná to každý, ovšem puding se dá využít i jinak, než jako chutný dezert po nedělním obědě.

Pokud vyměníte mléko za vodu nebo ovocnou šťávu, vytvoříte chutné želé, které z vašeho moučníku vytvoří delikatesní lahodu.

Přidáním vanilkového pudingu do jakéhokoliv těsta na moučník dosáhnete vláčnosti. Dejte stop „dusivkám“ o které nikdo nestojí.

Recepty z pudingu nejsou složité a díky velkému výběru příchutí bude váš moučník chutnat pokaždé jinak. Už jste vyzkoušeli všechny, včetně novinek, které se neustále v nabídce objevují?

„Speciální“ pudingy

Tam, kde roste poptávka, roste zpravidla i nabídka. Ve firmě Amylon však nečekají na chvíli, kdy se zákazníci začínají po určitém produktu poptávat a snaží se předvídat, co na trhu lidem nejvíce chybí.

Zdravý životní styl hýbe světem, a proto stále více lidí vyhledává produkty a potraviny se zvýšeným obsahem bílkovin (proteinů), které jsou potřeba k tvorbě svalů. Zjednodušeně řečeno – pokud dodáte tělu dostatek bílkovin, bude si brát energii z tuků, které začnou mizet.

Pudingy a jiné produkty se zvýšeným obsahem proteinů doplňuje jídlo bez lepku, kterému dává stále více lidí přednost, i když nemají celikalii. Bezlepkové produkty mají v nabídce firmy Amylon své stálé místo, stačí se podívat na amylon.cz.