V současné době se otázka neplodnosti týká stále většího množství párů. Důvodem je nejenom odkládání plánovaného rodičovství do vyššího věku, ale také nezdravý životní styl, málo pohybu, stres a nevhodná strava. Před tím než se vydáte do centra pro asistovanou reprodukci, zkuste zapracovat na své kondici bylinnými preparáty, které přirozeným způsobem podpoří vaše zdraví i rozmnožovací schopnosti.

Základem úspěšného otěhotnění je příprava

Kromě změny životního stylu, která by měla být samozřejmostí, je potřeba zaměřit se na získání co nejlepší kondice již v době snažení se o miminko. Těhotenství a péče o dítě je náročná nejen pro ženu, ale také pro jejího partnera a lepší základ, než odolné tělo, neexistuje. Pracujte proto přiměřeně, dostatečně sportujte, posilujte své svaly, které lépe zvládnou nošení těžkého plodu, a připravujte se psychicky na příchod nového života. Užívejte si také klid, protože po porodu jej ani jeden z rodičů již příliš nepozná.

Podpořte svoji kondici bylinkami

Nezapomeňte také na doplňky stravy, které přirozeným způsobem podpoří fungování vašeho těla. Budete-li stát před volbou uměle připravených preparátů a bylinek, sáhněte raději po bylinkách. Mají v sobě neuvěřitelnou sílu a dokážou pomoci i tam, kde konvenční medicína selhává.

Jakými rostlinami pomůžete svému intimnímu zdraví?

Existuje jich celá řada. Některé jsou vhodnější pro ženy, jiné pro muže. Narazíte dokonce i na ty, které pomohou oběma pohlavím s jinými obtížemi. Pro ženy v období před těhotenstvím jsou silně ceněné listy maliníku obsahující velké množství kyseliny listové a vápníku. Právě tyto látky jsou pro ženy v období těhotenství nejdůležitější. Výborná bylina pro obě pohlaví je také kopřiva. Ta srovná hormonální nerovnováhu a dodá tělu železo a vitamín C. Nezapomeňte ji přidat také do jarní nádivky. Zázrakem, který povzbuzuje muže i ženy je Maca, kořen podobný naší řepě. Prášek z něho se používá nejen k léčbě neplodnosti obou pohlaví, ale má také pozitivní účinky na odolnost organismu a úroveň jeho energie. Podobně jako Maca funguje také Kotvičník. Malá rostlinka s decentními žlutými kvítky se postará o nabuzení organismu a zvýšení libida obou partnerů. Navíc popíjení čaje z kotvičníku dokáže napomoci dobrému psychickému rozpoložení a celkové pohodě.