Potrpíte si na kvalitní suroviny dovážené přímo ze země jejich původu? Chcete hostům na stolech nabízet jen to nejlepší a nejzdravější? Pak byste se měli zaměřit na nákup potravin u odborníků. Dodavatelem těch nejčerstvějších potravin ze Španělska je firma BMC Brno. Na svých stránkách www.bassta.cz nabízí široké spektrum španělských specialit.

Španělské speciality

Najdete zde vše, co potřebujete pro přípravu těch nejlahodnějších pokrmů. V nabídce je jak koření, tak ryby, ovoce a zelenina ve speciálních gastro baleních. Nechybí zde ani olivy, které jsou španělskou specialitou. Oliv existuje řada druhů a jsou oblíbené jak k přímé konzumaci, tak také jako surovina na vaření. Základní dělení oliv, se kterým si poradí i ten největší laik je dělení podle barvy, a to jsou olivy zelené a olivy černé. Nejedná se však o dva různé druhy, ale pouze o různý stupeň vyzrálosti plodů. V případě, že dáváte přednost zeleným olivám, pak vám více chutnají dosud nezralé plody, pokud si raději vybíráte olivy černé, pak vězte, že se jedná o zcela vyzrálé plody. Je pravdou, že olivy mají dost specifickou chuť, na kterou je potřeba si zvykat.

Jaké olivy si vybrat?

Pokud s konzumací oliv teprve začínáte, pak je pro vás jistě lepší ochutnat nejdříve černé olivy, které bývají chuťově méně výrazné a jemnější. Oproti tomu zelené olivy mohou někomu vadit svou výraznou nahořklou chutí. Další specialitou jsou pak olivy plněné. Právě na výše uvedených stránkách najdete v nabídce také gastro balení olivy různých typů. Na výběr jsou zde olivy ve skle, plechovce nebo vaku, a to jak s peckou, tak bez pecky, černé i zelené. Jedná se o olivy extra kvality dovezené z oblasti Sevilla. Olivy jsou oblíbené zejména díky blahodárnému vlivu na zdraví. Kromě toho, že posilují imunitní systém, tak pomáhají snižovat cholesterol v krvi a jsou přírodním antioxidantem a bohatým zdrojem vitamínů a nenasycených mastných kyselin.