Milovníci kávy se dělí na dvě skupiny, na lidí, kteří se odbývají levnou instantní kávou a na ty, kteří si rádi připlatí za kvalitní čerstvě upraženou kávu. Víte, jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Instantní káva je v podstatě uvařená káva, ze které je odstraněna vlhkost, to se dělá pomoc mrazu nebo naopak tepla. Následně se ve formě prášku nebo granulí prodává spotřebitelům, aby ji jen zalili horkou vodou a měli kávu k dispozici.

Proč vybrat raději čerstvě upraženou kávu?

Když se vyrábí instantní káva, zmizí z ní velká část olejů, ve kterých se zachovává mnoho antioxidantů, vitamínů a také kofeinu. Jak asi tušíte, když se má koupit kvalitní káva, musíte sáhnout po té čerstvě upražené. Když si umelete čerstvě upraženou kávu, má mnohem intenzivnější chuť než instantní káva z obchodu. Také je v ní až třikrát tolik kofeinu a zachová si svůj obsah vitamínů a antioxidantů. Pít takovou kávu je mnohem větší zážitek. Každý den přibývá lidí, kteří ji preferují namísto instantní. Někteří si jí nekupují, protože je dražší, je třeba ji dříve spotřebovat a příprava zabere delší dobu. Je to však malá daň za to, jaký chuťový zážitek vám nabídne. K přípravě kvalitní čerstvě upražené kávy nepotřebujete drahé kávovary, stačí vám moka konvička, překapávač, frenchpress nebo i obyčejný filtrační papír.

Kvalitní kávu nekoupíte v běžných obchodech, ale v pražírně. Ne každý má ve svém okolí pražírnu nebo ne každý má čas do ní chodit. Naštěstí se vám nabízí i online pražírna kávy Ebenica. Jde o jednu z nejlepších pražíren v Evropě a můžete si v ní objednat kávu z celého světa. Přímo na svém webu Ebenica.cz nabízí širokou nabídku kávy. Je úžasné objevovat chutě z různých koutů světa, už jste například ochutnali kávu z Kolumbie, Etiopie, Kuby nebo z Brazílie? Pokud ne, těšte se na úžasný chuťový zážitek, zajisté postupně narazíte na druhy kávy, které pro vás budou nejlepší. Inspirujte se nabídkou a staňte se kávovými labužníky.