Funkční sportovní oblečení je klíčem k dobrému pocitu ze sportovního výkonu. Proto si ho vybírejte s pečlivostí a opatrností. Nesázejte pouze na vzhledovou stránku věci, i když je pravdou, že pokud je oblečení hezké po designové stránce, rázem se sportuje s daleko lepším pocitem a sebedůvěrou. Roli při výběru mikiny, sportovních triček nebo legín či kraťasů hraje několik zcela jiných faktorů.

Cena by měla být přiměřená

Mnoho lidí má stanovenou cenovou hranici, kterou nepřekročí. Jenže neuvědomují si, že rozmezí nelze stanovit takto předčasně. Musí se zohlednit několik parametrů, které se na výšce ceny odráží.

Obecně platí, že se vyplatí investovat spíše do kvalitnějšího kusu oblečení, který bude sloužit dlouhé roky. Pokud bychom ale měli zmínit průměrné cenové rozmezí kupříkladu termoprádla, dostaneme se k několika stovkám až tisícovkám korun.

Má oblečení garanci kvality?

Zejména pokud se rozhodnete koupit si skutečně kvalitní kousky oblečení, vyplatí se znát garanci deklarované kvality. Je to zkrátka takové potvrzení toho, že kupovaný kousek je opravdu tak kvalitní, v jak doufáte.

Kupříkladu vlněné funkční oblečení má takzvanou vlněnou pečeť či jinou nezávislou garanci deklarované kvality.

Střih musí sedět

Funkční prádlo se vybírá i na základě střihu a velikosti. Všeobecně platí, že musí dokonale sedět. Co se týče střihu, v ideálním případě by měl být mírně lichotivý, abyste oblečení nosili s radostí a úsměvem na rtech. Mělo by dokonale obepnout tělo a nemělo by hlavně nikde překážet.

V souvislosti s tím můžeme zmínit i barvu a celkový design. I když jsme řekli, že nehraje tak velkou roli, stejně má poslední slovo. Jak již bylo zmíněno, když je sportovní oblečení hezké na pohled, rázem se sportuje s větší chutí.