Asi nikdo z nás by neřekl, že obyčejný jablečný ocet může pomoci při tolika potížích. Pomáhá s artritidou, horečkou, nebo se zánětem močového měchýře. Co dále tato kuchyňská přísada dokáže?

Když nás sevře horečka

Horečnaté stavy jsou pro naše tělo přínosné – obranyschopnost se snaží sama vyrovnat s nekalými úmysly bakterií nebo virů, kteří se rozhodli si dobýt nová území. Přirozenou obranyschopnost vám pomůže nastartovat i obyčejný kuchyňský ocet. Pokud máte teplé končetiny, dejte se do toho. Do půl litru vody nalejte dvě lžíce jablečného octa. Do směsi si namočte ponožky a navlékněte je na nohy. Na ně ještě dejte jedny další a zalezte pod peřinu. Za čtvrt hodiny ponožky vyměňte. Horečka se bude přirozeně snižovat.

Ocet na artritidu

Víte o tom, že jablečný ocet je skvělý na artritidu. Pomáhá totiž odstraňovat zánět, který za touto potíží stojí. Dejte si jednou denně sklenku teplé vody, ve které jste předtím rozmíchali lžíci jablečného octa a lžíci medu.

Zajímavost: Na revmatické problémy mohou pomoci i bylinky

Záněty močového měchýře můžete ukončit ihned

Také patříte mezi osoby, které trpí na časté záněty močových cest? Léčbu můžete podpořit i přírodní cestou. Pomáhá například mléko, do kterého nastrouháte čerstvý křen. Směs povařte a po doušcích vypijte. Podobně vám zafunguje i sklenice vody se lžičkou jablečného octa. Zkrátíte tak dobu trápení a uzdravíte se i bez nutnosti nasazovat antibiotika. Vyhledat si současně můžete i duchovní příčinu opakujících se zánětů.

Podpůrná léčba cukrovky

Víte o tom, že když si ihned po jídle dopřejete sklenici vlažné vody se lžící jablečného octa, podaří se vám snížit hladinu cukru v krvi? Zejména po konzumaci potravin, které jsou plné sacharidů, se vám tento postup skutečně vyplatí. Tento trik funguje jako prevence cukrovky. Dokáže ale pomoci i v případě, že již touto chorobou trpíte.

Že je jablečný ocet obyčejný? Možná i vy změníte názor.