Pociťujete podivnou a nepříjemnou bolest v ústní dutině? Na vině může být problém nejenom v samotném zubu, ale i v jeho blízkém okolí. Zubní kaz a obecnění parodontu dohromady tvoří nejčastější problémy, se kterými lidé navštěvují zubaře. Máte podobný problém? Nebo vás jenom trápí bolest a chcete přijít na její příčinu? V obou případech je dobré seznámit se s možnostmi léčby.

Když se drobnosti spojí v jeden velký problém

Nedostatečné ústní hygiena a hromadění bakterií mohou vyústit ve vznik zubního kazu nebo infekce v přilehlých měkkých tkáních. Prvotní příznaky jsou nenápadné a na problém nás často upozorní až nepříjemné bolest, kterou je těžké ignorovat. V takovém případě už onemocnění bývá často v pokročilém stádiu a léčba je složitější. Čím dříve se problém odhalí, tím lépe pro vás. Znamená to, že pravidelné prohlídky u zubaře není radno vynechávat.

Nepříjemný zubní kaz

Jakmile začneme pociťovat bolest zubů, první co nás napadne je, že máme zubní kaz. Opět platí, že čím dříve lékař diagnostikuje kaz, tím větší máte naději na plné zachování zubu. Výhodou je možnost efektivního uplatnění moderní neinvazivní metody léčby zubního kazu. Metoda ICON® funguje na základě remineralizace zubní skloviny pro posílení přirozené bariéry zubu. Zároveň dochází k aplikaci látek likvidujících zubní kaz.

Zubní kaz se dá samozřejmě léčit i v pokročilejším stádiu, kdy zasahuje již do zuboviny. V takovém případě je nutné odstranění poškozeného místa a zaplombování dutiny.

Bolestivé dásně

Dalším častým problémem může být parodontóza a onemocnění parodontu. Jde o záněty, které se tvoří v místech dásní, čelistní kosti, vaziva nebo zubního cementu. U ošetření zánětu dásní a paradontózy je nesmírně důležitá efektivita a správné zacílení na postiženou oblast. Moderní stomatologické metody na klinice Mediestetik dokážou nabídnout léčbu pomocí ultrazvuku či medicínského laseru. Konkrétní parametry ošetření závisí na typu a závažnosti problému.