Zaregistrovali jste, že drtivá většina lidí ve vašem okolí investuje do privátního wellness, jehož součástí je mimo jiné i vířivka? Možná se ptáte, proč lidé podnikají tuto investici, přece jenom je to hromada peněz. Pravdou je, že privátní wellness přináší tělu zasloužený odpočinek. A vířivky? Ty údajně blahodárně působí na naše zdraví.

Možná jste v minulosti strávili nějaký ten čas ve vířivce, ale nikdy jste si neuvědomili, jak pozitivně vířivky ovlivňují vaše zdraví. Vířivky pozitivně působí na zdraví člověka díky takzvané hydroterapii. Hydroterapií se myslí hydromasáž vytvářená díky teplu smíchaného s vodou a tlakem. A právě hydromasáže jsou lékaři doporučovány. Proč?

Vířivky proti artritidě

Trápí vás artritida? Pak byste se měli taktéž plácnou přes kapsu a investovat do vířivky. Při ponoření do teplé vířivky se rázem zvýší i tělesná teplota, a to povede k roztažení cév a ke zvýšení krevního oběhu. Vířivka taktéž podpoří volný pohyb kloubů, procvičí svaly, také uleví od bolesti a ztuhlosti a pomáhá budovat svalovou sílu.

Vířivky proti cukrovce

Diabetes čili cukrovka nepatří zrovna k nemocem, které by člověk chtěl dostat. Pokud však přece jenom cukrovkou trpíte, také je pro vás vířivka řešením. Vířivka totiž umí snižovat cukr v krvi a taktéž se diabetikům hodí to, že teplá voda ve vířivce roztahuje cévy, což vede k průtoku krve a ke zvýšené cirkulaci.

Vířivky proti bolestem zad

Bolí vás záda z důvodu nekvalitní matrace, z důvodu vysoké fyzické zátěže nebo proto, že na vás něco leze? V každém případě se vyplatí strávit nějaký čas ve vířivkách, jelikož právě ony efektivně zahání bolest zad.

Kromě toho uleví i od bolesti svalů díky masáží, kterou s pomocí trysek vytváří. Odborníci však doporučují na vířivkách raději nešetřit. Levné alternativy nemusí být zrovna ku prospěchu.