Chystáte se péct? S největší pravděpodobností nám dáte za pravdu, že se bez důležitých pomůcek v kuchyni neobejdete. Pečení je především o detailech a správném vybavení. Jakmile vám jedno z výše uvedených věcí chybí, nemusí tento proces dopadnout podle představ. Jestliže si tedy potrpíte i na tom nejmenším detailu, pak je důležité vědět, bez čeho se rozhodně při pečení neobejdete. Prozradíme vám vychytávky, jež vám pomohou upéct vysněný dort nebo jiný typ dezertu. Záležet tak bude na vás, jestli si níže uvedené věci pořídíte či nikoliv.

Nezbytná výbava

I při běžném vaření se neobejdete bez potřebných věcí. U pečení je to stejné. V první řadě byste se měli poohlédnout v supermarketu po metličce, stěrce a formách. Ve formě můžete například upéct banánovou bábovku nebo jiné sladké dobroty. Prodávají se v různých tvarech. Záležet tak bude na vás, pro jakou variantu se v konečném důsledku rozhodnete. Při pečení je dále zapotřebí také kuchyňská váha, odměrka a šlehací mísa. Připadá vám tento seznam zbytečně dlouhý? Je-li vaše odpověď ano, nebudete nadšení. Seznam potřebných věcí stále není na konci.

Vaše kuchyň se při pečení neobejde také bez válečku, kovové škrabky, struhadla a cukrářských potřeb. K těm patří například malé formičky, zdobící hubičky a sáčky. Tím však seznam nekončí. Na závěr přichází pečicí papír. Ten vám při pečení zkrátí čas, protože nebudete muset vymazávat plech máslem. Tento čas se navíc ještě zdvojnásobí při mytí nádobí. Pečicí papír pokryje veškeré nečistoty. Jestliže ale pečicí papír nemáte zrovna po ruce, lze jej snadno nahradit. Pokud nemáte příliš mnoho zkušeností s pečením, poradíme vám, jak na to.

Jak nahradit pečící papír?

Nyní vás nejspíš zajímá, čím nahradit pečicí papír. Ačkoliv je pečicí papír důležitý, můžete ho nahradit, a to pomocí másla. Jak jsme již uvedli v předchozím odstavci. Stačí jen máslem natřít plech, čímž plně nahradíte pečicí papír.