Spousta žen si nedovede představit nemít k ruce jízdní kolo. Ovšem mnoho z nich používá kolo, které není ne zcela vhodné pro konkrétní postavu. Často máme kolo menší, než jaké by mělo být, nebo větší. Případně používáme pánské horské kolo, které je k dispozici celé rodině včetně dospívajících dětí, a tak není divu, že kolo není v dobré technickém stavu.

Kupte si dámské kolo jen pro sebe

Každá žena si zaslouží pořádné, tedy kvalitní dámské kolo. Nemusíte se bát, že by pro vás bylo cenově nedostupné. Pokud se podíváme na průměrné výdělky v ČR, může si většina žen kolo pro sebe dovolit. Samozřejmě, „obyčejné“ kvalitní kolo vás přijde na menší sumu, než třeba kolo karbonové nebo speciálně řešené.

Pokud se ale podíváte např. na Bikero.cz, což je obchod s cyklistickými potřebami, jízdními koly, doplňky i potřebami pro servis a komponenty, zjistíte, že jsou zde mnohá dámská kola, která se vám budou líbit cenou, materiálem, velikostí i vzhledem. A protože jsou zde zajímavé akce, pokud si nějaký týdne počkáte, jistě se nějaké výhodné slevy dočkáte. 

Proč mít speciálně dámské kolo?

Tělo žen je odlišně anatomicky tvarované, než tělo mužů, a tak jsou tomu přizpůsobena i dámská kola. Dámské kolo ženě nabídne pohodlnou jízdu. Ženy jsou zpravidla menší, lehčí, mají delší nohy a širší pánev. Také mají krátké prsty na rukou. Tohle vše jsou nejdůležitější body, které výrobci zohledňují. 

Dámské kolo má jinou velikost rámu, který je kratší s větším slopingem. Díky tomu žen lépe dosáhnou na řídítka, která jsou zároveň kratší. Dámské kolo má i měkčí sedlo a gripy. To minimalizuje bolestivé otlaky. Zvýšený představec umožňuje stabilní ovládání kola. Krátké kliky zase dovolují lépe natáhnout nohu při jízdě. 

Vyberte si kolo, které se vám bude líbit a splní vaše potřeby. Budete jistě spokojeni. Navíc doprava je u drtivé většiny kol zcela ZDARMA.