Vrásky, vrásky a zase vrásky – téma, které řeší nejedna žena. Pakliže patříte do skupiny těch, které už nezadržitelná fáze života dostihla, pak přemýšlíte nad tím, jak zmírnit její projevy. I když jsou jemné linie ještě dobře snesitelné, hluboké vrásky, které nezakryje ani sebekvalitnější make-up už na obličeji nechcete. Proto se vyplatí vsadit na několik babských rad, které poradí, jak na vrásky.

Ještě je třeba zmínit kolagen, a to nejlépe hydrolyzovaný kolagen, který má každá žena užívat po pětadvacátém roce života. Důvod je prostý – doplnit jeho množství, protože po překročení zmiňované věkové hranice z těla začíná ubývat. A společně s jeho úbytkem se ztrácí elasticita i pružnost pokožky čili vzniká naprosto ideální místo pro vznik vrásek. Jeho účinky znásobte níže uvedenými babskými radami.

Kokosový olej zpevňuje pokožku

Dnes se prakticky v každé domácnosti nachází kokosový olej. Pokud vám doma přebývá ten nerafinovaný, je to ideální pomocník zamezující viditelným projevům stárnutí. V jeho popisu práce je totiž nejen vyživit, ale také hydratovat a celkově zpevnit pokožku. Dokonce umí odstranit mrtvé kožní buňky a zanechat pleť nejen jemnou, ale také hladkou.

Mnoho žen potvrzuje, že účinky kokosového oleje se projevují prakticky ihned. Stačí na obličej nanášet pouze tenkou vrstvu, kterou po pár minutách setřete ubrouskem.

Med skvěle hydratuje

Nejeden dermatolog vám jistě řekne, že pokud chcete udržet svou pokožku mladou, musíte dostatečně pít. Pitný režim je veledůležitý a dokáže zamezit viditelným projevům stárnutí. Díky množství přijímaných tekutin udržujeme obličej svěží čili zamezujeme jeho suchosti a vrásky tak nemají šanci vzniknout.

Elixír mládí jménem šípkový olej

Za zvážení stojí ještě šípkový olej, který je často označován jako přírodní elixír mládí. Pakliže se užívá pravidelně, pomáhá odstranit vrásky nejen pod očima, ale také zamezuje projevům stárnutí, jež se vyskytují jinde na obličeji.