Korčula je ostrov, který patří do oblasti střední Dalmácie. Ostrov se táhne souběžně s pevninou. Je dosti členitý, nachází se zde velké množství zálivů a zátok. Snadno přístupné je spíše severní pobřeží, na němž se rozkládá několik chráněných přístavů. Patří mezi ně Korčula, Banja, Vrbovica nebo Prigradica.

V současné době ostrov představuje spojení nádherné přírody, kulturních historických tradic a moderní turistiky. I last minute chorvatsko nabízí nádherné pláže, ubytování v luxusních hotelech a apartmánech nebo prázdninových domech, celou řadu sportovních aktivit i historických památek.

Kam se vydat na Korčule

Pokud se rozhodnete strávit svojí letní dovolenou na tomto nádherném místě, rozhodně si vyčleňte nějaký čas pro cestování. Korčula svým návštěvníkům nabízí od každého něco – relaxaci na pláži, sportovní aktivity, procházku do minulosti nebo třeba „válení se“ v léčivém bahně. Také ubytování chorvatsko je zde rozmanité.

Napříč ostrovem vede hlavní silnice, která umožňuje snadné cestování autem. Rozhodně si nenechte ujít návštěvu staré Korčuly. Zamilujete si její klikaté uličky, které dávají městu kouzelnou a nezapomenutelnou atmosféru.

Milovníci historie by neměli vynechat návštěvu města Vela Luka, v jehož blízkosti se nachází prehistorická jeskyně Vela Spina, v níž probíhají archeologické vykopávky. Je zde také i velmi příjemné koupání.

Chcete – li si vyzkoušet místní léčivé bahno, vypravte se do osady Brna, v jejíž blízkosti se nachází zátoka Istruga s léčivým bahnem, které má pozitivní vliv nejen na kůži, ale i na pohybové ústrojí. Nedaleko bahenních koupelí, které jsou volně přístupné, si můžete zahrát tenis v místním sportovním středisku.

Ostrov je proslulý výrobou kvalitního vína, které můžete nejen ochutnat, ale také si zakoupit ve městě Blato, kde také můžete ochutnat místní rybí speciality nebo zavítat do Vlastivědného muzea.

Ubytování v této lokalitě, ale i v celé řadě dalších zajímavých míst si můžete objednat na cestovním portálu ubytovanivchorvatsku.