Lidé nejsou stroje. Bohužel v posledních dvaceti letech se společnost soustředí pouze na výkon a velmi málo myslí na lidskou psychiku, která často velké nároky v časovém presu a pod tlakem nezvládá. Málo odpočinku, minimum uznání a velká konkurence staví člověka do nechtěné pozice „vyhořelé existence“. Pomoci vrátit se do kondice a nalézt ztracené sebevědomí pomůže psychoterapie.

Nemusíte k lékaři, psycholog přijde po síti

Ty tam jsou doby, kdy bylo nutné navštěvovat s neurózou lékaře. Moderní doba nabízí nové řešení, jak se problémy diskrétně zvládnout z pohodlí vlastního domova. Stačí se účastnit psychoterapie online a uleví se vám. Terapie po síti probíhá přes messenger, whatsapp, skype či další platformy. Online terapie se stala plnohodnotnou náhradou osobní terapie. Mladším lidem připadá tato forma komunikace zcela přirozená, lidé středního a vyššího věku většinou musí překonat počáteční nedůvěru. Přece jen jsou zvyklí na podání ruky a oční kontakt „face to face“. Terapie na dálku ale přináší výhody i jim. Vše se odehrává z pohodlí jejich obýváků, člověk nemusí překonávat stud, ani mu nehrozí, že jej někdo uvidí vcházet do ordinace.

Rovnocenný partner

Terapeut nemá výhodu „domácího prostředí“ a klient není „hostem“, vztah tak může být od samého počátku partnerský a rovnocenný. I při následném terapeutickém kontaktu se klient naladí na terapii mnohem dříve, než při běžném setkání. Psychoterapie má člověku pomáhat, ne ho ještě více stresovat tím, že se člověk nebude cítit v pozici „klienta – pacienta“ dobře. V AdiCare dobře vědí, jak pracovat s city, pocity i emocemi, jak zapracovat na lidské důstojnosti a zvednout sebevědomí.

Erudovaní odborníci

Existuje léčebná psychoterapie, která se soustředí na deprese, úzkostné poruchy, stresové poruchy, závislostní poruchy nebo i některé poruchy osobnosti. Podpůrná psychoterapie má oproti léčebné seberozvojový charakter. Ukáže hlubší smysl vašeho života a díky tomu poznáte lépe sami sebe. Neexistuje jedna jediná psychoterapeutická metoda, která by obsáhla vše. Erudovaný odborník ale pozná, kdy a jakou na vás použít. Neváhejte se svěřit do péče AdiCare, abyste nalezli zpět ztracenou psychickou rovnováhu.